Inredningstrenderna som tog plats på Hemnet 2021

Fårskinn, inmålade tak och ljusblått är några av de saker som trendat på Hemnet under 2021. Här går vi igenom årets mest synliga trender från från bostadsannonserna.

Fårskinn ett givet materialval

Mjukt, mysigt och ett taktilt inslag som som syns väldigt mycket på främst fåtöljer men även på kuddar och stolsitsar. Fårskinn, teddy och bouclé är några favoriter på Hemnet.

Foto: Emma Engkvist via Fantastic Frank.

Badrummet viktigare än någonsin

Badrummet har under de senaste åren blivit ett allt viktigare rum. I takt med att våra kök är renoverade enligt konstens alla regler så får nu badrummen ett allt större utrymme både plats och budgetmässigt.

Foto: Anders Bergstedt via Alvhem.

Ljusblått är det nya vita

Greige, grått och beige är väggfärger som är vårt nya vita. Under 2021 har vi sett mycket smutsiga pasteller som smutsrosa och framför allt ljusblått.

Foto: Notar.

Runda former en favorit

Klotformarde kuddar, böljande former och runda bord. Årets form är mjuk, lekfull och helt enkelt rund. Just den klotformade kudden spår vi att vi bara sett början av. 

Foto: Henrik Nero via Unik fastighetsförmedling.

Trämöbeln med ribbor en hit

Träribborna på väggarna kom stort under 2020 och i år har vi sett möbler med ribbor av olika slag. Överallt.

Foto: Gustav Svanberg via Sjöman/Frisk.

Inmålade tak årets målartrend

Våra väggar har under de senaste åren betat av många olika färger och efter att ha målat snickerierna i något annat än vitt så är det dags för taken. Ton i ton med väggarna eller en helt annan färg för den mer vågade. 

Foto: Jocke Ono via Historiska Hem.

Från torkade blommor till kvistar

Från stora buketter till torkade växter vidare till rejäla kvistar. Trenderna kring vad vi sätter i vasen är en tydlig tidsmarkör och 2021 är det grenarna som syns mest. Enkla att variera i säsong. 

Foto: Anders Bergstedt via Alvhem.

Ordning och reda med överkast

2021 är inte de slarviga bäddningen med linnelakans år utan i år är det den prydligt bäddade sängen med överkast som gäller. 

Foto: Alen Cordic via Bjurfors.

Klusterlampor årets hetaste

Denna typ av lampa kräver sitt rum och sin takhöjd och är kanske inte för alla. Men 2021 är klusterlampan sekelskiftslägenhetens hetaste detalj. 

Foto: Jimmy Nyström via ´Bjurfors.

Kronärtskockan gör fortsatt succé

Är det något som blivit en symbol och tidsmarkör för bostadsannonser så är det valet av grönsaker som syns i stylingarna. Årets mest förekommande grönsak är den vackra kronärtskockan.

Foto: Fredrik J Karlsson via Alvhem.

Nyfiken på vad som var trendigt 2020? Läs mer här.