Inredningstrenderna som stack ut på Hemnet 2020

Linnegardiner, träpanel och pool – det är några av de saker som varit populära under 2020. Här går vi igenom sju trender på Hemnet – som vi förmodligen kommer att se mer av framöver.

Trädgården fick ett uppsving

Sällan har trädgårdsintresset exploderat så pass som under våren 2020. Drömmen om en lummig trädgård var märkbar – inte minst på Hemnet, där många drömde om en egen tomt. Även de som var på jakt efter en bostadsrätt var utemiljön en viktig faktor. Förkultivera, odlingsbäddar orangeri och växthus är några av årets trendigaste ord.

Foto: Astor Svensson via Skandiamäklarna.

Hemmakontoret populäraste rummet

Hemmakontoret är det rum där många svenskar tillbringade flest antal timmar under 2020 – och även där vill man ha det fint. Hemmakontoret är en given vinnare.

Foto: Fredrik J Karlsson via Alvhem.

Allt fler drömmer om egen pool

Under en sommar då många valde att ”hemestra” istället för att åka utomlands är det inte konstigt att drömmen om en egen pool slog i höjden.

Foto: Anna Ericsson via Widerlöv.

Färgglada ljus piggade upp

Levande ljus är ett relativt enkelt sätt att skapa en mysig atmosfär och under året har just de färgglada ljusen trendat.

Foto: Jesper Flobrant via ESNY.

Från rispapper till veckade tyger

Lampor är en tydlig tidsmarkör och under de senaste åren har både nakna glödlampor och stora rislampor fått pryda de svenska hemmen. Årets trendigaste lampa är dock den med i med veckad tygskärm.

Foto: Henric Lindén via Alvhem.

Linnegardiner från tak till golv

Långa linnegardiner som täcker en hel vägg, från tak till golv – så inreder vi helst med gardiner 2020. Gärna i olika nyanser av vitt, beige samt oblekt linne.

Foto: Joakim Johansson via Historiska hem.

Stående träpanel gjorde succé

Ljusa, mörka och mycket patina. Många träslag har passerat under året. 2020 är det väggar och möbler med med stående ribbor som som är hetast på Hemnet.

Foto: Philip Mcann via Behrer & Partners.

Vill du veta vilka trender som var populära 2019? Klicka här.