2022 – årets stora inredningstrender på Hemnet

Personliga tavelväggar, danska influenser och öppna spisar är några av de saker som trendat på Hemnet under 2022. Här går vi igenom några av årets mest synliga trender från bostadsannonserna.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Den organiskt formade spegeln tar plats

Vi har sett den gigantiska runda spegeln, den industriella och 2022 så är den oregelbundna och organiskt formade spegeln hetast på Hemnet. 

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Henrik Lindén

Öppna spisen årets hetaste 

I en tid när vi följer elpriserna slaviskt och vi uppmanas att sänka inomhustemperaturen står den öppna spisen i fokus. Värmande och mysigt – och 2022 hetaste detalj. I dubbel bemärkelse. 

Mäklare: Historiska Hem. Fotograf: Fredric Boukari. Styling: Copparstad

Årets färgtrend: More is more

Årets färg är inte en färg utan snarare alla färger. Vi ser allt mer av djärvare och mer personliga färgsättningar. Ofta med inslag av de grå och beiga tonerna. Knallrött, gult, rosa, kleinblått, skogsgrön. Årets färg är hela paletten.

Mäklare: Alicia Edelman. Fotograf: Nero Interior / Alexandra Bogdanova

Skulpturala lampor i rampljuset

Plisseret, organiskt, böljande och mjuk. Årets belysning är lampor i papper eller textil i mjuka, skulpturala, lekfulla former.

Mäklare: Bjurfors. Fotograf: Alen Cordic. Styling: Bon Interior

Dansk stil – en favorit i svenska hem

Lekfullt, färgglatt i poppiga färger och inte så tillrättalagt. De mest virala objekten hämtar i år inspiration från vårt grannland i väst.

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Anders Bergstedt. Styling: Greydeco

Det eklektiska och lyxiga 70-talet inspirerar

Stora, låga möbler. Lurviga mattor, vintage-soffor och exklusiv och väl tilltagen belysning sätter denna stilen med tydlig inspiration från 70-talet klädd i en lyxig kostym som andas 2022. 

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Henrik Lindén

Tavelväggens återkomst 

Tavelväggen har väl ärligt talat inte varit borta men efter några år när det funnits trendigare alternativ så ser vi nu tavelväggen 2.0. Större, djärvare och betydligt mer färgglad och personlig. 

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Anders Bergstedt. Styling: Greydeco 

Mix av soffbord en hit

Vi ser många stora soffor vilket gör det svårt med lämpliga soffbord. Lösningen på detta problem är gruppering av flera olika soffbord, gärna i olika höjder och material. 

Mäklare: Bjurfors. Fotograf: Maria Sahlander / SE360 

Vedförvaringen viktigare än någonsin

Platsbyggd bokhylla, hyllsystem och garderobsystem av Ikea-stommar som ser ut att vara platsbyggt trendar ofta på Hemnet. I år är det en annan förvaring som trendar. Nämligen vedförvaringen till de som lyckats få tag på ved under hösten 2022. 

Mäklare: Lundin. Fotograf: Peter Pousard 

Pannrummet i ropet

Kök, badrum och ett extra rum för hemmakontoret har alla trendat under de senaste åren. 2022 är det viktigaste rummet kanske inte det mest bildsköna. Årets rum är pannrummet. 

Mäklare: Fastighetsbyrån Östersund. Fotograf: Victoria Rennerstål / Diakrit 

Nyfiken på vad som var trendigt på Hemnet 2021? Läs mer här.