Slott i böljande vacker natur mest klickat på Hemnet

Det svänger snabbt i Klicktoppen. Från ett blått sommarhuskök på Seskarö till ett spektakulärt slott vid Vänerns strand, på bara en vecka. Under vecka 17 var Börstorp Slott mest klickat på Hemnet.

Kolla in tidigare toppobjekt på Klicktoppen – läs här.

Omgivet av en otroligt vacker natur ligger Börstorp Slott, inte långt från Mariestad. Slottet uppfördes av Conrad von Falkenberg samt hans hustru Catharina Bonde och stod klart 1646. Egendomen är känd sedan 1400-talet, men tros ha varit bebodd långt innan dess.

Under 1800-talet utvecklade slottsherren Carl Leuhusen och Wilhelmina von Knorring slottet. Bland annat uppfördes ladugårdsbyggnaderna i natursten, det gamla mejeriet samt den imponerande stenbron med tre valv.

Det finns ingen prislapp på Börstorp Slott, men det kanske inte är så konstigt. I objektsannonsen beskrivs slottet bland annat så här: ”Egendomen är i ett skifte och omfattar ca 120 ha samt ca 14 ha vatten. I västra delen av egendomen sträcker sig markerna ut i Vänern och i öster in i landet. Här finns allt från bördig åkermark och välskött skog med bra jakt till varierad och framgångsrik verksamhet. Här finns också eget vatten med småbåthamn och fiske.”

Du kan läsa mer om objektet här.

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

Foto: Residence Fastighetsmäkleri

Foto: Residence Fastighetsmäkleri