”Minislottet” som fått en kvarts miljon klick

Wilhelmsberg, ett ”minislott” med gedigen historia i centrala Göteborg, är Hemnets mest klickade objekt vecka 19 och 20. 3 000 kommenterar på Hemnets Facebooksida och 250 000 klick på bostadsannonsen säger en hel del om intresset.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Ahre Villor och Våningar

Intill Örgrytes gamla kyrka ligger Wilhelmsberg, en slottsliknande fastighet som byggdes på slutet av 1860-talet, inspirerat av ett slott i franska Normandie. Huset ritades åt köpmannen Julius Lindström av arkitekten Viktor von Gegerfeldt – som står bakom Feskekörkan, Fröhuset i Trädgårdsföreningen och gamla Sahlgrenska.

Sedan dess har många decennier passerat och huset har vid flera tillfällen renoverats. Nuförtiden är Wilhelmsberg en extraordinär bostad på 610 kvadratmeter, fördelat på 22 två rum. Dessa präglas av unika detaljer så som välvda valv, fiskbensparkett och stora fönster som vetter ut mot trädgården.

– Det är en slående vacker byggnad, säger Tomas Ahre, från Ahre Villor och Våningar, som förmedlar objektet.

Se fler bilder och läs mer om objektet här.

Foto: Ahre Villor och Våningar

Foto: Ahre Villor och Våningar