Privat ö i Långsjön mest klickad

De flesta av oss har någon gång drömt om en alldeles egen ö – och nu finns chansen att köpa en. Mitt i Långsjön, intill Tyresta Naturreservat i Haninge gömmer sig Solön – en privat ö med bostadshus som passar såväl som året-runt-boende som fritidshus. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Bjurfors Haninge

– Här har du sagolikt vacker natur direkt in på knuten. Du får ett bekvämt boende i en modern villa med vacker utsikt över sjön. Dina gäster kan sova gott i ett av gästhusen efter en god middag nere vid en av bryggorna. På kvällen kan ni elda i bastun där ni kan värma er efter kvällsdoppet, berättar mäklaren Cecilia Elveback på Bjurfors Haninge.

Drömmen om en egen ö nära Stockholm kan bli verklighet. Solön har ett vinterbonat bostadshus på 95 kvadratmeter och flera bekvämligheter såsom bastu, gästhus, sjöbod och brygganläggningar. Här bor du helt omgiven av naturen och kan njuta av den vidsträckta utsikten över sjön. 

Foto: Bjurfors Haninge

– Det här är ett unikt boende eftersom ön är belägen i en insjö som ligger mitt emellan Trollbäcken i Tyresö och Vendelsö i Haninge vilket är två villaområden med en restid till Stockholm på cirka 25 minuter. Dessutom gränsar Långsjön till otroligt fina naturområden i Tyresta Nationalpark, säger Cecilia.

Hon fortsätter:

– Intresset är stort. Det är många som är ivriga att få se fler bilder och få mer information.

Foto: Bjurfors Haninge

I skrivande stund har Solön kommit upp i över 26 900 klick.

Vill du läsa mer om Solön? Klicka här.