Kvarnen med enorma möjligheter

Vissa fastigheter har det där extra. Det kan var ett läge, unika detaljer eller många kvadratmeter. Men få fastigheter har karaktären och möjligheterna som den här gamla kvarnen utanför Norrtälje.

Karlösa kvarn har anor från mitten av 1800-talet och har i dag stora renoveringsbehov.

Jag hoppas att en ny ägare kan renovera upp kvarnen med bibehållen karaktär. Men som en bostad, restaurang, vandrarhem festlokal av något slag. Så det inte bara jämnas med marken, säger Pär Johnsson, mäklare på Mäklarhuset, som förmedlar fastigheten.

Pär berättar att kvarnen var igång året om i början av 1900-talet och under 1950-talets första hälft betraktades Karlösa kvarn som en modern anläggning. 1966 styckades kvarnen från Karlösa gård och sedan dess ägs kvarnen av nuvarande ägare.

– Bostaden i kvarnen kom till genom att det behövdes en festlokal till en konfirmationsfest i slutet av 60-talet. När familjen växte gjordes den om till bostad. På tomten hade familjen även grisar, kalkoner, gäss, ett par tjurkalvar med mera. Så att familjen ville vara självförsörjande, säger han.

Hur har intresset varit för fastigheten? 
– Enormt stort, vilket är superkul.

Läs mer om objektet här.

Foto: Mäklarhuset Norrtälje

Foto: Mäklarhuset Norrtälje

Foto: Mäklarhuset Norrtälje