Hyacintstigen 19 - Sommarbyn Tornet (Linbastagatan 2-4)

Filborna, Helsingborgs kommun Se på karta

245 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
2 rum
Boarea
39 m²
Tomtarea
300 m²
Arrende
8 395 kr/år

Välkommen till denna mysiga sommaridyll på Hyacintstigen 19 i Sommarbyn Tornet!
Nu har du möjlighet att kunna fly vardagen och finna ro på denna charmiga kolonilott. Här finns en gemytlig och rogivande trädgård som erbjuder många soltimmar med en stuga på 39 kvm. I stugan finner du en sällskapsdel, mindre köksdel, sovplatser och mulltoa. Till kolonilotten är vatten indraget till tomten men ej inkopplat till stugan. Nyligen blev även avlopp framdraget och för den som önskar finns möjlighet att koppla på sig på de kommunala avloppet.

Sommarbyn Tornet är Helsingborgs äldsta koloniförening. Föreningen bildades 1905 på Wilson Park och hette då Föreningen Helsingborgs Koloniträdgårdar u. p. a. Till sitt nuvarande läge flyttade föreningen 1951. Föreningen bytte slutligen namn till Sommarbyn Tornet. Området är vackert beläget öster om Fredriksdals friluftsmuseum och granne med Brytstugans koloniförening samt vattentornet i Helsingborg. Med ca 20 minuters gångavstånd från city är det ett mycket centralt läge i staden. Busslinje 3, 4 och 7 stannar strax intill om man önskar använda kollektivtrafiken.

På området finns 154 kolonistugor vackert inbäddade i lummiga trädgårdar. Kommunens detaljplan från 1967 reglerar områdets bestämmelser. Sommarbyn Tornets gemensamma byggnader är klubbstuga, dansbana, boulebana, lekyta, toaletter med dusch samt tvättstuga. Som ägare till kolonilotten kräver föreningen att man är folkbokförd i Helsingborgs kommun samt att man odlar på minst 30% av tomten (nuvarande utformning av kolonilotten uppfyller kravet på 30% odling).

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Helsingborg

Kontakta mäklaren

Marko Karlsson

Fastighetsbyrån Helsingborg
Mäklare Marko Karlsson, Fastighetsbyrån Helsingborg
0708100628