Norr-Älgen 117

Hällefors kommun Se på karta

1 495 000 kr

1 795 000 kr -17 %
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
20 m²
Tomtarea
1 716 m²

Med eget och avskilt läge i söder för solig och underbara sommardagar med bad, fiske och lek. En dröm för den som uppskattar naturen!

Välkommen till sagolika Bergslagen! Sverige blir troligtvis inte vackrare än så här. Mitt i den trolska Bergslagen med ett fullständigt eget läge i en av Bergslagens vackraste sjöar Norr-Älgen saluförs nu inte bara en fastighet utan en naturupplevelse av sällan skådat slag. Här kan årets samtliga månader avnjutas med en ro och harmoni som blir svårslagen i vårt avlånga land. Sätt dig och njut på bryggan med det totalt egna läge och se hur svanar simmar och fiskar vakar över den spegelblanka sjön en sommarkväll i juni. Njut av ett kallbad i isvaken följt av ett bastubad under den kalla men så vackra vintern. Se våren slå ut och fåglarna kvittra tidigt i april eller möt hösten med en varm kopp te och blicka ut över de vackra färgerna från löven som omgärdar fastigheten.

Norr-Älgen är av många ansedd som den bästa sjön i området både när det gäller fiske och fina badmöjligheter. I övrigt är fastigheten i närheten av Grythyttan som anses vara en av Sveriges bästa orter vad gäller mat och vin med bl.a. den berömda Gästgivargården, Måltidens-hus och Cornelis i Grythyttan. Saxå Bruk erbjuder förstklassig mat och underbara golfrundor längs sjön Saxen. Den hurtige kan ta med sig längdskidorna på vintern till Hurtigtorpet som har preppade skidspår. Avnjut en lång löparrunda under en söndag i maj. Hällefors kanot & kajakcenter erbjuder förstklassig kanotpaddling längst de olika sjöar och kanalsystem som finns med så långt som 12 mils paddling för den som vill övernatta i vindskydd och njuta än mer av Bergslagen.

Stugorna är av den enklare sorten med fina möjligheter till övernattning. El och vatten finns till stugorna. Utedass. Två stycken förrådsbyggnader där ena kan nyttjas som gäststuga samt ytterligare ett mindre gästhus. Bastu för ljuvliga stunder & fina badmöjligheter vid strandkanten.

Antal rum:
2 varav 1 sovrum
Boarea:
20 m2

Huvudbyggnaden består av ett rum och kök där rummet har fönster åt tre vädersträck och ger en vacker sjöutsikt åt alla tre håll. Gäststuga som består av ett rymligt sovrum.
Ljust rum på första parkett mot sjön. På golvet ligger ett ljust laminatgolv.
Vita laminerade luckor och plastmatta på golvet. Här finns en spis samt diskbänk och vedspis. Ej godkänd.

VA
Vatten tas från sjön. Vattnet är ej indraget i huset. Inget godkänt avlopp.

Byggnadstyp:
1 plan
Byggår:
Okänt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grund:
Plintar
Fasad:
Trä
Fönster:
2-glas
Tak:
Plåt
Uppvärmning:
Direktel & vedspis
Fiber:
Ej ansluten till fibernätet

Läs mer hos mäklaren
Lejons Mäkleri

Kontakta mäklaren

Erik Lejon

Lejons Mäkleri
Mäklare Erik Lejon, Lejons Mäkleri
0709992990