Källeberg Slätta 1

Öxnevalla, Marks kommun Se på karta

895 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
35 m²
Biarea
35 m²
Tomtarea
1 188 m²
Byggår
1895
Driftkostnad
1 813 kr/år
Antal besök
11 461
Dagar på Hemnet
16

Välkommen till Källerberg Slätta 1 och detta välbevarade torp. Huset är uppfört 1895 och har i den nuvarande ägarens händer renoverats och restaurerats helt i enlighet med husets ursprung. Denna 126-åriga skönhet står på samma plats där det en gång uppfördes och vittnar om vår svenska byggnadshistoria. Huset och själva platsen det är beläget på andas lugn och fridfullhet. Här lämnar man stressen utanför och stannar upp för att beundra vår vackra natur och vårt hantverksarv.

Trots att det kan se ut som att tiden stått stilla så har det under de senaste åren skett stora reparationer på huset. Hela takkonstruktionen är bytt och yttertaket fick prydas av lertegel. Loftsutrymmet blev i samband med detta beboligt för första gången. Torparspisen i vardagsrummet är uppmurad efter den gamla förlagan och nya fönster har tagits fram med de gamla som mall. I köket har man restaurerat rökkanaler så att det återigen kunde monteras en vedspis samt en bakugn. Fasaden i sydost har bytts ut helt och fasaden i nordväst har delvis bytts ut, här har även en dränering tillkommit.

Torpet saknar idag vatten, avlopp och elanslutning, arbete har dock inletts med att dra fram elanslutning till tomtgränsen där ett elskåp kommer att placeras, i samband med detta arbete grävs även ett rör ned som kan användas vid fiberanslutning. Observera att elen endast dras fram till tomtgräns och att röret för fiberkabeln kommer att läggas ned utan själva kabeln, kabeln kans sedan skjutas upp i ett senare skede. Elskåpets placering finns utmärkt i ett av de bifogade dokumenten. Arbetet med elskåpet kommer att färdigställas innan ny ägare tillträder.

Välkommen att boka in dig till visningen.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinna

Kontakta mäklaren

Mikaela Eriksson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinna
0320-785593