Orrstigen 10

Himmelfjäll, Älvdalens kommun Se på karta

7 000 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
175 m²
Biarea
12 m²
Tomtarea
1 348 m²
Byggår
2019
Driftkostnad
58 788 kr/år

Nu ges möjligheten att förvärva två unika fjällstugor på aktiva Idre Fjäll!

Här finner du en naturskön plats! En tomt bebyggd med två fjällstugor i norrländskt fulltimmer från Dalatimmer i Mora, vedeldad bastu, vinterbonat förråd med tvättstuga och förvaring med vidbyggd carport, vedbod och grillplats. Tomten ger ytterligare möjligheter där det kvarstår byggrätt på tomten. Vilket innebär att du kan bygga en till stuga om 55 kvm. Bygglov och ritningar finns för ytterligare ett timmerhus, samma som det mindre av husen fast spegelvänt. Idag har den mindre fjällstugan hyrts ut via Airbnb och inbringat god hyresintäkt på ca 240.000 kr/år brutto under drygt två års tid. Potentiella intäkter på 600.000 kr/år om båda husen hyrs ut. På Airbnb är fjällstugan högt rankad och har fått många fina rekommendationer. Det ger goda möjligheter för fortsatt bra uthyrning. 2 – 3 minuter med bil till liftarna, för längdskidor är det ”Ski-in Ski-out”. Även skoterled nås direkt från husen. Tillträde kan ske om 3 månader. Stora fjällstugan är i fulltimmer från Dalatimmer i Mora och är på 120 kvm. Fjällstugan har kulturfönster från Älvdalen Fönsterfabrik och är 3-glasfönster med argongas för bästa möjliga isolering. Huset står på en gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme. Vidare finns ett sovrum på entréplan som är möjligt att dela i två rum om fler sängplatser önskas, badrum med duschkabin, stort härligt allrum med högt i tak som inger rymd. I allrummet finns även en värmande kamin installerad. Öppen planlösning mellan allrum och kök. Köket är fullt utrustat med kyl och frys, diskmaskin, spishäll och fläkt samt ugn. En trappa upp finns ett loft, med fullhöjd, som idag är inrett som ett sovrum. Härifrån har du magisk utsikt mot fjällen. Från allrummet nås den fantastiska altanen som vetter mot söder och ger sol stora delar av dagen. På vintern kan ni hoppa ned i den inbyggda badtunnan och ta ett värmande bad efter en heldag med aktiviteter. Badtunnan har stort reningsverk med elpatron (3 KW) samt vedkamin. Stora huset har inte varit uthyrt via Airbnb.

Gäststugan är även den i fulltimmer från Dalatimmer i Mora och är på 55 kvm. Fjällstugan har kulturfönster från Älvdalen Fönsterfabrik och är 3-glasfönster med argongas för bästa möjliga isolering. Huset står på en gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme. Stugan innehar ett badrum med duschkabin, fullutrustat kök i vit kulör, vardagsrum med generös takhöjd och braskamin samt med utgång till altan i soligt läge och har fin utsikt och till övre plan finns en spiraltrappa upp till sovloftet, med ståhöjd, samt ett sovrum på entréplan. Stugan har varit uthyrd regelbundet via Airbnb och har genererat goda intäkter. 75 – 80% beläggningsgrad med extremt goda recensioner. Tomten är välplanerad i 4 terrasser med stödmurar i natursten. Parkeringar och gårdsplanen är ordentligt iordninggjorda. Bärlager med singel som ytskikt.

Orrstigen som ligger i attraktiva Fjällbäcken är nu i stort sett färdigbyggt, alla tomter är slutsålda. Det är helt färdigbyggt runt Orrstigen 10, så det finns inga störningar från byggen. Området Orrstigen är ett expansivt område där flertalet fjällstugor byggs och många nyttjas av ägarna själva. Till skidanläggningarna Idre Himmelfjäll och Idre Fjäll är det enbart ett par minuter med bil. Skoterspår går i området som du enkelt tar dig ut på SONDs 180 milslånga skoterleder.

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Johan Olsson, Husfoto
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mora - Orsa

Kontakta mäklaren

Jonathan Kullberg

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mora - Orsa
Mäklare Jonathan Kullberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Mora - Orsa
070-3970085