Krokröstvallen 320

Tänndalen - Pålsvallen, Härjedalens kommun Se på karta

8 450 000 kr

8 950 000 kr -6 %
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
120 m²
Tomtarea
1 638 m²
Byggår
2023
Driftkostnad
9 862 kr/år

Fjällbjörkar, längdspår, milslång utsikt soligt och ogenerat läge är ord som beskriver platsen som detta exklusiva fjällhus är byggt på. Inte att förglömma Pålsvallens fjällby som ligger ca 750 möh bjuder på härlig fjällmiljö med vacker utsikt mot Tänndalen, Hamrafjället och Tännån. Spänn fast längdskidorna vid tomten och glid några 100 meter så står du mitt i längdspåret som ingår i Funäsfjällens fantastiska spårsystem på ca 300 km. En kort promenad bort ligger barnvänliga Tänndalsvallen som har skidlift och två nedfarter och ett alldeles eget café som heter Tännfatet. För dig som gillar skoteråkning går de preparerade lederna alldeles intill tomtområdet.

Det fina är att vi faktiskt har ett mycket exklusivt hus i ett plan som är utöver det vanliga till salu i just detta vackra fjällområde. På en av områdets absolut bästa och högst belägna tomt med soligt läge och magnifik utsikt över Hamrafjället och ända bort till norska gränsen stoltserar detta boende med lodgekänsla. Redan när du kommer in på tomten infinner sig den känsaln och vidare in i huset kommer du inte att bli besviken. Byggherren har valt att bygga och inreda med material av skiffer, sten, valnöt, ek, teak och kakel och klinker från Italien.

Huset doftar gott av tjära och tomten är redan iordningställd med grusad infart och ängsgräs som ej behöver underhållas. Allt för ett enkelt fjälliv. Flera uteplatser har byggts så att du från morgon till kväll kan följa solen. Känslan när du tar i ytterdörrens handtag och öppnar den vackra dörren gjord av teak är att här kliver jag in i ett gediget och välbyggt hus. Det är inte bara iögonfallande snyggt, utan en otrolig yrkesskicklighet ligger bakom varje spik och skruv.

Det är svårt att beskriva interiören med ord, det behöver upplevas på plats. Storstugan har en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge och en takhöjd på maffiga 4,7 meter. Den vackra italienska klinkern i hallen gör sig otroligt fin tillsammans med ekgolvet som är genomgående i huset. Stenbänkskivorna i köket drar lätt åt sig uppmärksamhet tillsammans med den ståtliga täljstenskaminen från Thorma som är centralt placerad så att alla kan njuta av lågorna från brasan. Akustikpanelen i valnöt omfamnar hela storstugan med värme och lugn.

Det stora badrummet med bastu är verkligen en plats för avkoppling och återhämtning. Här njuter du av utsikten samtidigt som du tar ett avslappnande bastubad. Kanske ett hopp i snön innan, bara att öppna den helglasade dörren och kasta sig ut. Det är svårt att inte charmas av den specialbyggda handfatskommoden i ek.

Så klart har byggherren tänkt på att du ska få vakna upp med Hamrafjället som fond. Under hösten bjuder fjället på ett sprakande färgspel och på vintern alltifrån gnistrande sol till kylig dramatik. Den stilrena akustikpanelen i valnöt pryder ena väggen i sovrummet och även som väggbyggd sänggavel.

I dag handlar det inte bara om att bygga snyggt och bra, idag är det högst aktuellt att välja rätt energikälla. Huset har försett med bergvärme (200 m) med frånluftsåtervinning ner i borrhål. Hela huset har vattenburen golvvärme och samtliga rum egna rumsgivare. Mer ekonomiskt kan det inte bli med tanke på att det även finns en täljstenskamin.

Sammanfattningsvis består huset av en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge. 4 sovrum varav 2 med dubbelsäng. 2 badrum varav det ena med bastu. Från sovrummet i norr samt från storstugan har du utgång till den fina träterassen. Även på framsidan finns

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Johan Olsson, Husfoto
HusmanHagberg Härjedalen

Kontakta mäklaren

Maria Sondell

HusmanHagberg Härjedalen
Mäklare Maria Sondell, HusmanHagberg Härjedalen