Hedeberga 1202

Tomelilla kommun Se på karta

4 000 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
158 m²
Biarea
200 m²
Tomtarea
8,9 ha
Uteplats
Ja
Byggår
1890
Driftkostnad
61 500 kr/år

Herrgårdskänsla på Österlen Vi välkomnas till Hedeberga gård, anno 1888, av en fin gårdsbild med alléomfamnad uppfart, kullerstensatt gårdsplan, gedigna gråstenslängor och ett boningshus som tornar upp sig i handslaget tegel. Förtrollande vackert!!
Livet på landet, här råder ett lugn som är en ynnest att få uppleva. Här kan man njuta av solens alla timmar tack vare flera härliga uteplatser och den parkliknande trädgården med ädla träd, frukt och bär samt stora gräsytor Här har man även lyxen av milsvid utsikt över ett böljande landskap samt den inte alls ovanliga upplevelsen av gladors svävande, betande rådjur och fågelkvitter.
Förutom fiskbensmönstrad parkett, högt i tak, djupa fönsternischer och takrosetter erbjuder bostaden ett renoverat och platsbyggt lantkök där det tidstypiska, seriösa och genuina har varit ledorden samt ett trivsamt vardagsrum och matrummet där renoveringen har genomsyrats av samma ledord. Vidare huserad nedanvåningen ett generöst sal/allrum, rogivande sovrum och utbyggbart badrum. På ovanvåningen finner vi ett generöst sovrum samt en stor vind, utmärkta utbyggnadsmöjligheter! Källaren inrymmer tvättstuga, pannrum och förråd.
Som sig bör på en gård finns uthus, två gedigna ekonomibyggnader flankerar bostaden – en länga som inrymmer stall med god takhöjd och ett par hästboxar samt utrymme för åtskilligt mer. I den andra längan har vi både stor loge, två garage samt förråd med loft. Är det kanske här ni skall ha hästarna, hönsen eller fåren ni alltid drömt om eller är det här ni vill odla era grönsaker eller har ni kanske en utrymmeskrävande hobby med vinterförvaring av båten, husbilen eller bilen du är extra rädd om, platsen och möjligheterna finns här!
Gården är under fastighetsreglering där tanken är att ca 2 ha skall tillhöra samt så finns möjlighet att köpa till ytterligare ca 7 ha.
Trots att gården ligger ogenerat och privat finns alla bekvämligheter nära med Tomelilla bara några minuter bort, varifrån ni har all service samt goda kommunikationer med tåg o buss.
Unik möjlighet att förvärva denna underbara gård där man kan njuta av naturens lugn och stressfria, inspirerande miljö året om! Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostad ida´ Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Leif Holmqvist

Bostad ida´ Fastighetsförmedling
Mäklare Leif Holmqvist, Bostad ida´ Fastighetsförmedling
0766-365912