Ytterån 643

Ytterån, Krokom Se på karta

2 750 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
170 m²
Tomtarea
5 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
45 300 kr/år
Antal besök
14 437
Dagar på Hemnet
5

Nöjet är helt på vår sida när vi presenterar denna charmiga gård i trivsamma Ytterån. Med ett fantastiskt läge och en hänförande utsikt över landskapet och vattnet blir det inte bättre!

På fastigheten finns ett rymligt boningshus, en äldre timmerlada, ett stort förråd och en ladugård som är inredd med fem boxar, snickarbod och ett kallgarage. Dessutom finns drygt 5 ha mark fördelat på skogsmark och betesmark. Nuvarande ägare har haft får och ponnyhästar.

Boningshuset är till stora delar renoverat för ca 10 år sedan och bjuder på ett entréplan med sällskapsutrymmen och ett övre plan med flertalet rum. Husets entréplan har ett rymligt och välutrustat kök i lantlig stil med stor köksö som rymmer förvaring samt två spishällar, dubbla diskhoar och en vedspis som både ger värme och mysfaktor. I anslutning finns matrummet som rymmer matbord för det större sällskapet och här nås även den stora altanen där både utemöbler, grill och krukväxter får plats. Härifrån har man också en vacker vy mot vattnet. Vidare in i vardagsrummet hittar ni en braskamin från Handöl som värmer gott och en av väggarna är klädd i en grå vädersliten panel som ger en extra dimension till rummet. I entréplanet finns även en stor och praktisk hall, badrum med tvättmaskin samt torktumlare och pannrum. På det övre planet finns två allrum varav ett har högt i tak och synliga takåsar, två rejäla sovrum varav ett har en vacker kakelugn och det andra klädkammare, två ombyggda kattvindar som tjänar som mindre sovrum samt en mindre toalett. Här finns även en rejäl balkong där du har vacker utsikt och uppsikt över gården.

Ladugården har gjutet betonggolv och här finns fem boxar för mindre hästar installerade, snickarbod med plats för verktygen och ett kallgarage där bilen får plats. Plåtförrådet rymmer en traktor, båt, husvagn eller husbil och i timmerladan finns rejält med kluven björkved som ingår i försäljningen. På gården finns även pumphus och lekstuga.

Ytterån är en trivsam by belägen väster om Östersund på väg mot Åre, I en vik av Storsjön med Alsensjön angränsande på andra sidan. Från Ytterån finns goda bussförbindelser och det är bekvämt pendlingsavstånd från Östersund. Det finns flertal restauranger, bensinmack med bra utbud samt MusOlles Museum med hembygdsgård. Närmaste skola är Trångsviken alternativt Nälden och Krokom, det finns en förskola i byn.

Med endast 30 minuters bilfärd till Östersund är detta ett perfekt läge för de som vill leva livet på landet fast ändå ha närheten till stadspulsen. För de hästintresserade är det dessutom ett strategiskt läge med tanke på närheten till Wången i Alsen, en av hästnäringens riksanläggningar. För den som gillar skidåkning är det ca 50 min till Åre och ca 45 min till Bydalen. Ta tillfället i akt och bli ägare till en helt underbar gård och ett rikt liv på landet!

Läs mer hos mäklaren
Storsjömäklarna AB

Kontakta mäklaren

Visningstider

 • 22
  okt
  Imorgon kl. 16:30–18:00
  Vänligen kontakta mäklaren för visningstid & anmälan
 • 27
  okt
  Tis 27 okt kl. 17:30–19:00
  Vänligen kontakta mäklaren för visningstid & anmälan
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.