Kommande

Ragvaldsträsk 21

Ragvaldsträsk, Skellefteå kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
135 m²
Biarea
80 m²
Tomtarea
4,5 ha
Byggår
1952
Driftkostnad
32 515 kr/år
Kommande

Unikt tillfälle att köpa den perfekta gården för djur- och motorintresserade, självhushåll och odlingsmöjligheter. Jordbruksfastighet om 4,5 hektar med fantastiska vyer med direkt närhet till naturen. Villan är i fint skick och vy över ängar med viss sjöutsikt över det vackra Ragvaldsträsket. Dessutom finns egen skog om ca 1 ha på marken som erbjuder en rogivande tillvaro och rekreationsmöjligheter. Låg driftkostnad och energiklass B.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!

Villan har en entréplan bestående av en utbyggd hall, vardagsrum, sovrum, rymligt kök samt badrum med dusch. Från köket är det utgång till den härliga altanen i vackert söderläge och vy över ängar. Övre plan är helrenoverad med nya ytskikt såsom tak, väggar och golv i enhetligt intryck och fin stil. Här finns tre rymliga sovrum, ett badrum och ett allrum. I källarplan finns flertalet förrådsutrymmen, pannrum och tvättstuga. I ett av rummen finns en vedspis med brödugn (ej i bruk idag). Huset har bergvärme som ger låga driftkostnader. Stambyte är gjort i källaren med nya ledningar, badrummet på entréplan är renoverat för ca 10 år sedan och även stambyte, huset har 3-glasfönster samt plåttak och fiber är indraget. Eget vatten i form av djupborrad brunn som delas med 4 grannar. Nytt enskilt avlopp med egen 3-kammarbrunn 2019. Nya avloppsledningar i källarplan och utomhus till avloppet. I och med renoveringen av övervåningen gjordes även all el om på övre plan och trapp samt ny el-central för övervåning och entreplan.

På gården finns en maskinhall. På ena gaveln finns ett traktorgarage som säljaren har använt som ett stall till sina hästar. I dag finns tre boxar. Traktor/maskinporten finns kvar för den som hellre vill använda detta utrymme som traktorgarage/maskinhall. Det finns vatten och ett avlopp indraget. Resterande del av maskinhallen består av en stor gjuten platta och ytor för diverse fordon, maskinhallen är 9x18m. Detta utrymme är inte isolerat. På gården finns även en äldre ladugårdslänga med otroliga ytor i två våningar samt i vinkel med hölada. Längs den mindre byavägen finns även ytterligare ladugårdslänga tillhörande denna fastighet. Säljaren har påbörjat en ridbana som är ca 42x22m. Dränering och markduk är lagd samt påbörjat med fyllnadsmaterial. Färdigställande lämnas till köpare att göra. Det finns ett större vindskydd med god dränering i form av plattor som golv för den som söker möjlighet till lösdrift. I dagsläget finns två hagar uppsatta som fungerar som vinter och sommarhage för bete.

Villan har genomgått viktiga renoveringar:
2023 renoverades ytskikten i trappen och påbörjad slipning av trappstegen. Ny el och elskåp som försörjer övervåning och entreplan.
2021 renoverades övervåningen omsorgsfullt med ny isolering av ytterväggar, nya ytskikt och el. Golv består av breda ekplank (1-stav) samt takbyte över entren.
2019 nytt enskilt avlopp, nya avloppsledningar i källarplan och utvändigt till avloppet. Ny vattenpump införskaffades till vattenförsörjningen.
2014 Bergvärme installerades.
2012 nytt badrum nedervåningen samt stambyte.

På gården och i trädgården finns bär, hallon, smultron, blåbär. Året innan planterades äppelträd och körsbär. Vinterhärdiga rosenbuskar och blommor såsom pioner och perenner.

På gården bor trevliga och tillgivna katter som är chipmärkta och steriliserade/kastrerade som gärna vill få bo kvar.

Tips, dubbelkolla med din bank gällande belåningsgraden då detta är en jordbruksfastighet vilket brukar innebära 75% belåningsgrad istället för 85%.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Skellefteå

Kontakta mäklaren

Anna Andersson

Fastighetsbyrån Skellefteå
Mäklare Anna Andersson, Fastighetsbyrån Skellefteå
072-202 94 00

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas