Jonstorps gård 138

Hallaröd, Höör Se på karta

7 600 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
275 m²
Biarea
135 m²
Tomtarea
37 ha
Byggår
1922
Driftkostnad
25 000 kr/år

Jonstorps gård – en gård med ett oslagbart avskilt läge. Här finns stolta historiska anor och obegränsade möjligheter med sin kuperade terräng med omväxlande åkrar, betesmark, skog och sitt lugna, ostörda läge. Gården ligger 30 min från Flyinge och var historiskt en undergård till Flyinge med krav på hästleverans. 37 ha mark av växlande åker/betes- och blandskog med 500 m till byvägen från gårdshuset åt ena hållet och ännu litet längre åt andra hållet, ger obegränsade möjligheter för till exempel hästverksamhet, paintballevenemang, jakt, logfester etcetera utan risk att störa grannar. Trots att man bor så lugnt och tyst och verkligen på landet så är offentliga kommunikationer mycket bra. Precis nedanför den egna vägen, kallad galoppstigen, på 500 meter, går pendlingsbuss vardagar in till Höörs station. Man kör alternativt in till gratis pendlarparkering vid stationen på ca 10 min, varmed många som vill ha livet på landet, men pendlar till jobb i till exempel Malmö eller Lund kan pendla smidigt. Snabbtåg till Malmö tar 35 min och till Lund 20 min. Falsterbo ligger ca 1 timme bort, även Kastrups flygplats och Köpenhamn ca 1 timme.
Hallaröd ligger oerhört naturskönt och Skåneleden passerar precis förbi Jonstorps marker. För naturälskare finns i närheten även exempelvis Rönne Å, med fin kanot/kajakled och Söderåsens nationalpark. Det finns flera fina badplatser i närheten av Hallaröd; Dagstorpssjön har flera badplatser. Genom skogen från Jonstorp promenerar/joggar/rider man till den närmaste knappt 5 km bort, Vaxsjöns badplats är ca 9 km bort.

För hästverksamhet finns fyra stora beteshagar och tre åkrar på totalt ca 21 ha och 15 ha skog och ca 1 ha trädgård runt gården. Ett tunnland med bra gräsmark används som rid- och hoppbana och från ”ridbanan” finns ridväg i den egna skogen och markerna lämpar sig väl för att bygga en egen terrängbana runt gården. Ridvägarna från gården ut i omgivande skogsmarker ger möjlighet till många timmars varierande ridning på ostörda skogsstigar och små grusade by/skogsvägar med såväl natursköna Dagstorpssjön som Allarp på ridavstånd. Vill man rida i ridhus så finns ridhus att tillgå på lämpligt framskrittningsavstånd, ca 800–900 m från gården och skrittar man litet längre längs byvägen, ca 25–30 min, alternativt ett par min med transport, finns erfaren dressyrtränare och ridhus 22 x 66 m. På de egna markerna finns möjlighet att bygga eget ridhus och ridbana. En av hagarna har en bra vinterlösdrift för fyra hästar med uppvärmd vattenkopp. På gården finns ett antal ekonomibyggnader med varierande renoveringsbehov; garage, carport, traktorgarage, maskinhall och ett påbörjat stort stall (300 kvm), byggt 1974 som kostall, fasaden ommålad och tak höjt och golv sänkt för att kunna inreda till häststall. Det finns även en gammal fin stallbyggnad med stengrund, som skulle kunna byggas om till lösdriftsstall för ett större antal hästar. I anslutning till vinterlösdriften finns ett ”fårhus”, där fåren idag väljer om de vill gå in eller vandra fritt på gården. Oftast ligger de under den vackra kastanjen vid terrassen på huset.

Hela boningshuset är totalt ombyggt från grunden, endast stommen kvar (2010-2014)
Med stora öppna sällskapsytor på bottenplanet, 2 sovrum, tvättstuga, badrum och ett stort påkostat kök från Ballingslöv. En ljuvlig ovanvåning med öppet upp till nock och 2 stora sovrum, helkaklat badrum och allrum samt kontorsdel.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Mellanskåne