Skördefall 1

Kisa, Kinda kommun Se på karta

5 000 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
150 m²
Biarea
70 m²
Tomtarea
25 ha
Byggår
1900
Antal besök
9 246
Dagar på Hemnet
12

Här tar du dig tillbaka flera århundraden – på ett bra sätt. Du möts redan av historiens vingslag när du kommer åkandes på den grusade landsvägen framför huset. En riktig gårdsidyll, redo att blomma upp igen. Det är nu en tid sedan det fördes någon större djurhållning i Skördefall men höns, får eller någon häst går att starta upp med omgående med vackra åkerlandskapet som omger tomten. Boningshuset har äldre kök och badrum men en makalöst bra planlösning där man kan frigöra upp till fem sovrum om man önskar. Lång strandlinje som vetter mot Svalsjön där det finns plats för bad och båt vid redskapsboden nere vid vattnet.

Nedervåningen är i dagsläget utformat för vardag och sällskap. Förr utgjorde varje våningsplan var sin lägenhet vilket köket på övervåningen skvallrar om. Huset genomgick på 50-talet en total ombyggnad, men smälter bra in i gårdsbilden med sin faluröda fasad och vita knutar.

Du kan slappa i trädgården, men om du önskar odla finns inga begränsningar. Det finns en del fruktträd som behöver omvårdnad efter många år och flera ställen som skulle funka för ett växthus. Mycket buskar, en del enkla rabatter och stor plan gräsmatta men det mesta sköter sig självt med en robot på tomten. Känslan utomhus är lummig och frodig med en vacker inramning.

Möjligheterna här är nästan oändliga! Det finns ytterligare två flygelbyggnader framför huset, som skulle kunna inredas som gästrum eller till tonåringen som vill vara på behörigt avstånd från sina föräldrar. Förutom mangårdsbyggnaden finns nämligen två ladugårdar varav den ena rustika i heltimmer, hönshus samt dubbla jordkällare där bara fantasin sätter gränser. Ett förråd för trädgårdsredskap – visst, men möjligheterna kan vara många: enklare djurhållning, keramik- eller målarverkstad, bil- eller mopedverkstad eller ett garage och däckhotell? Vad är du i behov av?

För den som önskar arrendera ut den lättskötta åkermarken finns intressent för detta.

All information inklusive försäljningsbroschyr/prospekt finns digitalt på nätet innan visningarna. Detta för att tänka på vår gemensamma miljö. Önskas försäljningsbroschyren i papperskopia, vänligen meddela mäklaren detta.

VISNINGAR SKER LÖPANDE MEN OBS KUNDENS ÖNSKEMÅL OM ATT BOKA EN TID DÅ FASTIGEHTEN ÄR UTHYRD I DAGSLÄGET!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinda

Kontakta mäklaren

Ann-Sofie Wissmar

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinda
Mäklare Ann-Sofie Wissmar, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kinda
0703-84 79 13