Bäckatorp

Hallsberg Se på karta

3 500 000 kr

Bostadstyp
Gård med skogsbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
38 ha

Bäckatorp med jord och skog. Strax väster om Vretstorp finns två gamla gårdar med namnen Bäckatorp och Bäcklunda. Tidigare bodde här två familjer som brukade jorden och skogen samt utnyttjade vattenkraften från den lilla dammen för att producera elkraft. I många år har de två torpen vilat i dvala men nu söker vi en ny ägare som kan återuppliva Bäckatorp och Bäckalunds forna glans. Nu förmedlas denna fastighet bestående av ca 38 ha varav ca 7,6 ha är inägomark samt ca 24 ha består av produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppgår till ca 3 650 m3sk. Snittboniteten på försäljningsobjektet uppgår till 9,1 m3sk/ha och år. Fastighetens byggnation består av två torp med lika många tillhörande uthus. Det ena i ett fint läge invid en damm och det andra i en solig västersluttning. Tyvärr är byggnationen i stort behov av reparation och renovering för att inte totalt förfalla men läget intill den lilla dammen medför säkerligen att det kliar i fingrarna hos mången byggnadsvårdare.

Marken ingår i Vretstorps västra VVO vilket möjliggör jakt tillsammans med andra på större arealer. Jaktbart vilt är älg, kronhjort, vildsvin, enstaka dovhjort, rådjur och annat småvilt. Den lilla dammen med tillhörande bäckar inhyser även fisk i form av bl.a. bäckröding, bäcköring, gädda, abborre samt även signalkräftor.

Fastigheten har totalt 0,5 andel i Grimstens häradsallmänning vilka genererar årligt återkommande utdelningar. 2018 var fastigheternas totala utdelning för andelen 25 075 kr.

Välkommen att besöka Bäckatorp och Bäckalund med tillhörande mark!

Läs mer hos mäklaren
Areal | Örebro

Kontakta mäklaren

Mats Fröjdenstam

Areal | Örebro
Mäklare Mats Fröjdenstam, Areal | Örebro