Areal | Örebro

Areal | Örebro

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Geråsens herrgård, null, Hallsbergs kommun

Geråsens herrgård

Gård/Skog
Hallsbergs kommun
Areal | Örebro
24 000 000 kr
138 ha tomt

I trakterna kring Viby har det funnits ekskogar sedan värmetiden för 8 000 år sedan. Tack vara bygdens historik av frälsejordar har många ekar fått stå kvar. I en av dessa ädellövslundar uppfördes Geråsens herrgård med tillhörande byggnation under mitten av 1800-talet. Huvudbyggnaden är pampig i sitt utförande, i tre plan, omgiven av grova ädellövträd och med utsikt över omkringliggande ägor genom lövverket. En stor del av den övriga byggnationen på gården bär spår av egendomens historiska storhet, rik på fina detaljer och extra utsmyckningar. I modern tid har mjölkproduktion bedrivits på gården med bete såväl på betesmark som inom Naturreservat och Natura-2000 område. Till gården hör även god åkermark. Byggnationen inom egendomen, förutom herrgårdsbyggnaden, utgörs av två bostadshus, ett mjölkstall, äldre bostadshus, flertalet torp samt övriga betjänande ekonomibyggnader och uthus. Egendomen är väl samlad i en enhet kring gårdscentrum. Totalarealen för egendomen uppgår till 138 ha. Enligt senaste SAM-ansökan utgörs ca 83 ha av åkermark, ca 38 ha av betesmark samt ca 2 ha av våtmark. Resterande areal utgörs i huvudsak av gårdscentrum men även en del skogsmark, ca 2,5 ha. Fastigheternas andelar i Grimstens Häradsallmänning genererar en fin årlig intäkt till fastighetsägaren. De senaste fyra årens utdelningar har varierat mellan ca 90 000 – ca 120 000 kr/år. Området erbjuder god jakt med jaktbart vilt i form av älg, kronhjort, vildsvin, rådjur och annat småvilt. Geråsens herrgård med tillhörande jord och skog söker nu en ny driven ägare till att utveckla denna unika natur- och kulturskatt som egendomen erbjuder. Välkommen att anmäla intresse för att ta del av prospekt!

  • Balkong
  • Uteplats
Götavitorp, null, Örebro kommun

Götavitorp

Gård/Skog
Örebro kommun
Areal | Örebro
14 000 000 kr
79,2 ha tomt

I det bördiga slättlandskapet strax väster om Örebro är Götavitorp belägen med de blånande Kilsbergen i fond. Gårdscentrum är centralt beläget på innehavet, inramat av den egna åkermarken. Tomtmarken kring bostadshusen är smyckat med äppelträd, buskar och perenna växter. Byggnationen utgörs av en äldre huvudbyggnad i fint skick samt en sidobostadsbyggnad, avstyckad på en egen fastighet. Perfekt för att hyra ut för att få en extra intäkt till gården eller kanske som generationsboende. Övrig byggnation på gårdscentrum utgörs av svinstallar i gott byggnadstekniskt skick men med avslutad produktion och äldre, kvarvarande, inredning. Intill bostadshusen finns även ett uthus samt en jordkällare. Arealen enligt upprättad skogsbruksplan fördelar sig över ca 5 ha produktiv skogsmark, ca 67 ha inägomark samt övrig mark om ca 7 ha. Åkermarken är väl samlad i en god brukningsenhet kring gården. Densamma är upplåten enligt skriftligt ettårsavtal. Upptagen areal i arrendeavtalet är 65 ha åkermark. Välkommen på visning av Götavitorp med tillhörande jord!

  • Uteplats
Bodalens skogar, null, Degerfors kommun

Bodalens skogar

Gård/Skog
Degerfors kommun
Areal | Örebro
7 900 000 kr
109,7 ha tomt

På bördiga sluttningar mellan Karlskoga och Kristinehamn är Bodalens skogar belägna. Innehavet utgörs av fem registerfastigheter samlade i en rationell enhet, i Degerfors kommun. Totalarealen enlig upprättad skogsbruksplan uppgår till ca 110 ha varav ca 104 ha utgörs av produktiv skogsmark. Fastigheterna är obebyggda. Innehavet är välskött överlag med en fin åldersfördelning. Dominerar gör äldre röjningsskog i 15-årsåldern med god tillväxt. Snittförrådet för stående skog är enligt skogsbruksplanen bedömd till 139 m3sk per ha produktiv skogsmark. Snittboniteten är mycket god. Densamma är bedömd till 8,8 m3sk per ha och år. Den friluftsintresserade kommer även att uppskatta innehavets möjlighet till jakt och övrigt friluftsliv i området. Välkommen att besöka Bodalens skogar!

  • Uteplats
Bosjöns gård, null, Lindesbergs kommun

Bosjöns gård

Gård/Skog
Lindesbergs kommun
Areal | Örebro
8 900 000 kr
89,2 ha tomt

Strax norr om Frövi, i Lindesbergs kommun, ligger Bosjöns gård smakfullt placerad på en höjd med utsikt över omkringliggande inägomark samt även över Övre och Nedre Bosjön. Bosjöns gård är en gammal gästgivargård med anor in på 1600-talet. Nordost om gården finns den egna skogen som bäddar in gårdscentrum på ett trevligt vis. Fastighetens byggnation är i huvudsak beläget kring ett gårdscentrum och utgörs av ett bostadshus samt intilliggande ekonomibyggnader och uthus. Därtill finns en stuga uppförd precis intill strandkanten på Övre Bosjön. Fastigheten gränsar även mot Vågaren i norr som är en del av Arbogaån. Arealen enligt upprättad skogsbruksplan fördelar sig över ca 60 ha produktiv skogsmark, ca 15 ha inägomark samt dryga 13 ha vatten. Skogen är överlag välskött med en god bonitet. Dominerande är gallringsskogar och fastigheten har gran som huvudträdslag. Åkermarken brukas i dagsläget av jordägaren själv utan flerårsåtaganden. Även jakten sker i egen regi med jaktbart vilt i form av älg, kronhjort, vildsvin, rådjur och annat småvilt. Delar av Övre Bosjön och delar av Nedre Bosjön erbjuder även fiske och kräftfiske i enskilt vatten. Välkommen på visning av Bosjöns gård tillhörande jord och skog!

  • Balkong
  • Uteplats

Visar alla 4