Olivedalsgatan 15A

Linné, Göteborg Se på karta

4 695 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
71 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 5, hiss finns
Byggår
1908
Förening
BRF Olivia 15-17
Om föreningen
Avgift
3 672 kr/mån
Driftkostnad
600 kr/år
Pris/m²
66 127 kr/m²
Antal besök
6 931
Dagar på Hemnet
11

Högt belägen på våning 4/5 återfinns denna stora sekelskiftestvåa som har alla rätt i planlösning, läge, charm och förutsättningar. Bostaden imponerar med en planlösning där kök och vardagsrum ligger parallellt i två stora rum i fil, så sällsynt och eftertraktat i dessa äldre hus. Tack vare att köket och vardagsrummet ligger i fil erbjuds ni här två pampiga salongsrum som inbjuder till sociala tillställningar där gästerna naturligt minglar mellan rummen. Utanför köket väntar en soldränkt balkong med söderläge, en plats perfekt att njuta av solens första värmande vårstrålar. Det höga läget ger en utblick över Linnégatans pulserande allé nedanför. Där bakom den pampiga tjugotalsfasaden intill väntar Slottsskogens grönska, en kan skymta trädtopparna härifrån, och lugnet den stora parken skänker området sträcker sig hit upp. Det är lätt att förstå varför de fyra kvarteren närmast intill Slottsskogen hör till Göteborgs mest populära. Vardagsrummet är en behållning i sig med takstuckatur som vittnar om den högreståndsmiljö detta hem var i början av 1900-talet, och charmen som originaldetaljerna skänker lever vidare än idag. Maffiga smyckningar i taket tillsammans med en vacker kakelugn, höga fotlister, djupa nischer och fiskbensparkett sätter pricken över i.

Här erbjuds ni chansen att sätta er prägel på ett absolut drömboende på attraktiv adress i Linné, där rymliga ytor står till ert förfogande och föreningens låga avgift och goda ekonomi gör att ni kommer att trivas läge. Via hiss når ni bostaden som återfinns på våning 4 av 5. Till förfogande finns ett rymligt vindsförråd och en mysig innergård.

Här erbjuds ett attraktivt boende i gemytliga kvarter längst upp i övre Linnéstaden. Precis utanför porten finns det bästa Linné har att erbjuda. Kaféer, fik och restauranger kantar gatorna i området och ett stenkast bort nås stadens oas Slottsskogen, som med sina härliga grönområden erbjuder något för alla. Lekplatser, djurgårdar, promenad- och motionsslingor och kaféer öppna stor del av året. Att bo så nära Slottsskogen är eftertraktat av alla ålderskategorier och det är enkelt att förstå varför. Närliggande Linnéplatsen trafikeras flitigt av bussar och spårvagnar som med täta turer in mot citykärnan såväl som ut mot havet ger er enkel access till det mesta.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Bostadsrätter City