Västgötagatan 7

Lorensberg - Heden, Göteborg Se på karta

4 390 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
69 m²
Balkong
Ja
Våning
3 av 5, hiss finns
Byggår
1888
Förening
BRF Västgötagatan
Om föreningen
Avgift
3 227 kr/mån
Pris/m²
63 623 kr/m²
Antal besök
3 422
Dagar på Hemnet
14

Västgötagatan är en fridfull och kanske lite hemlig gata, ett vristskott från Hedens vidsträckta ytor eller en forehand från Ullevis tennisbanor. Kvarteret är inbäddat i grönska och den närmast slottsliknande tegelfastigheten tycks nästan luta sig ut över trottoaren. Den höga och formrena fasaden i nyrenässans löper i en svag båge längs gatans hela sträckning. Kvarteret heter Smaragden och huset är följaktligen en riktig sekelskiftesjuvel med sina tidstypiska utsmyckningar.

Den palatsliknande byggnaden på Västgötagatan ritades av en av stadens stora arkitekter. Johan August Westerberg var riksdagsman och är som arkitekt kanske mest känd för S:t Johanneskyrkan, Hotell Eggers och Salemkyrkan på Södermalm i Stockholm. Fastigheten på Västgötagatan stod klart 1888 och var bland de sista han ritade.

Här välkomnas ni till en rymlig tvåa där hissen tar er till tredje våningen. Solig balkong i västerläge, stort kök med plats för många middagsgäster, genomgångsläge och luftig takhöjd. Bostadsrättsföreningen är mycket stabil med mycket pengar i kassan, låg belåning på 4.349 kr/kvm samt gott skick på föreningens byggnader.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Bostadsrätter City

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
  • 6
    dec
    Sön 6 dec kl. 13:00–13:30
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.