Mäklare Jonas Rutberg

Jonas Rutberg

Om mig

Jonas har varit på Bjurfors sedan 2015 och förmedlar lägenheter i Göteborgs innerstad med fokus på bostadsrätter i Vasastaden, Lorensberg och Johanneberg. Att jobba med människors bostadsaffärer är kopplat till ett stort ansvar och höga förväntningar, och det är just det som driver Jonas i hans arbete. Bjurfors framgångsrika arbetsmetod i kombination med Jonas målmedvetenhet skapar goda förutsättningar till en lyckad affär.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Hedåsgatan 20, Lorensberg, Göteborgs kommun

Hedåsgatan 20

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Bjurfors Göteborg City
6 450 000 kr
83 m²
3 rum
vån 2/6
4 245 kr/mån
77 711 kr/m²

Bjurfors Century presenterar en charmfull trea i fint skick med ljuvlig sydvästbalkong. En härlig sommarpromenad från Götaplatsens middagssittningar eller Näckrosdammens parkhäng, via Södra Vägens gröna allé, välkomnas ni till en sekelskiftestrea med låg avgift och balkong i sydvästläge. Två stora rum och balkong mot Hedåsgatan, fiskbensparkett, stuckaturer och vackra dörrar. Mot innergården finns det välutrustade köket samt det andra sovrummet som lämpas utmärkt som gäst-, barn- eller arbetsrum. Redan vid första anblick i hallen slås ni av den luftliga takhöjden som återfinns i hela bostaden. Intill hallen finns även en gästtoalett. Tjusningen med att bo mitt i en stad ligger ofta i kontrasterna. Det kan vara trängsel och liv, trafikbrus och öronbedövande storstadspuls. Men bara hundratalet meter in på en smalare tvärgata kan allt plötsligt stillna. Glas och betong byts mot sekelskiftestegel, trottoarerna går över i smala tvärgator som slingrar sig mellan grönska och fågelkvitter. Lorensbergslugnet lägrar sig mellan husen och väl inne i bostaden känns storsdagspulsen avlägsen. Det känns otroligt att du faktiskt befinner dig bara ett par minuter från Götaplatsens stjärnkrogar och Avenyns nöjesliv.

 • Balkong
 • Hiss
Eklandagatan 2, Lorensberg, Göteborgs kommun
Eklandagatan 2, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 2
Eklandagatan 2, Lorensberg, Göteborgs kommun, bild 3

Eklandagatan 2

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Bjurfors Göteborg City
14 500 000 kr
197 m²
6 rum
vån 6/6
8 615 kr/mån
73 604 kr/m²

Den mäktiga tegelbyggnaden reser sig högt mellan Södra Vägen och den fridfulla Eklandagatan. Högst där uppe vänder sig totalt nio takkupor ut över Korsvägen respektive Södra vägen – panoramautsikten är lika enastående som fri. Bakom alla dessa stora fönsterpartier döljer sig en smått spektakulär takvåning om 197 kvm och sex rum. Ekparketterna flyter ut under branta taklinjer som reser sig skyhögt upp till nock. Den stora våningen har en tydligt internationell och tidlöst modern galleriatmosfär som får massivt ljus via stora takfönster, fönsterkupor och takhöga glaspartier mot takterrassen. Den stilrena byggnaden stod klar 1930 och ritades av den legendariska arkitekten C.H. Zetterström. Från entréplanet går en hiss som stannar inne i en av våningens entréhallar. Den stora och häpnadsväckande vindsvåningen i tidlöst modern stil skapades 2009 men har nyligen genomgått en renovering med fokus på ytskikten. Den L-formade våningen överraskar med ständigt nya ytor och rum. De djupa fönsterkuporna löper längs hela den vinklade våningens sida mot Korsvägen respektive Södra vägen. Utsiktspanoramat sveper fritt över Lisebergs attraktioner, Universeum, Gothia Towers, Korsvägen och den lummiga grönskan kring Universitetsbiblioteket. Höjden och utblicken är närvarande i nästan varje vrå av den ljusa våningen. I bostadens mitt finns de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med matsal och pentrykök. Här är takhöjden skyhög upp till nock och ljuset faller in från alla håll. Mot den stora och långa takterrassen vetter takhöga, skjutbara glaspartier i matsal och master bedroom. I fritt sydvästläge öppnar den långa terrassen famnen mot solen fram tills att den får takåsarna att glöda. Takterrassen är, som resten av våningen, skyddad av sitt höga läge in mot innergårdarna. I en mer privat del i vinkel ligger fyra av de fem sovrummen samt det största av de två badrummen. Den rena arkitekturen kompletteras med lika rena material som ek, glas, vitputs, natursten och badrummens sobra granitkeramik. Läget behöver ingen närmare presentation med sina knappt två minuters promenad till Korsvägen och Södra Vägen. En lika kort vandring uppför Eklandagatan väntar Carlandersparkens grönska. Ni tar er enkelt till Landvetter Flygplats på cirka 20 minuter.

 • Premium
 • Balkong
 • Hiss
Karl gustavsgatan 11B, Vasastaden, Göteborgs kommun
 • Idag kl 17:30
Karl gustavsgatan 11B, Vasastaden, Göteborgs kommun, bild 2
Karl gustavsgatan 11B, Vasastaden, Göteborgs kommun, bild 3

Karl gustavsgatan 11B

Lägenhet
Vasastaden, Göteborgs kommun
Bjurfors Göteborg City
4 950 000 kr
74 m²
3 rum
vån 1/5
4 571 kr/mån
66 892 kr/m²

Bjurfors Century presenterar en sekelskiftestrea med mängder av eftersökta attribut. Här erbjuds en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för stora middagssällskap och en stor soffgrupp. Hela bostaden bärs upp av det vackra brädgolvet som är slipat och behandlat. Både kök och badrum är smakfullt renoverat med fina materialval. Från sällskapsytorna nås den härliga balkongen som ligger i lugnt gårdsläge med ljuvlig kvällssol. Det tredje rummet är överraskande rymligt och lämpas utmärkt som sovrum eller kontor. Här bor ni mitt i Vasastaden med närhet till allt som innerstan har att erbjuda. I kvarteren omkring kan ni avnjuta allt ifrån Michelinmiddagar till barhäng och frukostställen. Från bostaden är avstånden lika korta till Avenyn, Kungstorget och Vasaparken. Kontakta mäklaren för mer information och visning!

 • Premium
 • Balkong
Lilla bommens torg 2, Inom Vallgraven - Hamnen, Göteborgs kommun

Lilla bommens torg 2

Övrigt
Inom Vallgraven - Hamnen, Göteborgs kommun
Bjurfors Göteborg City
750 000 kr
34 m²
1 rum
2 500 kr/mån

Här flyter livet på mellan stad och hav! Villa Voyager - Lilla Bommen Mycket unikt boende på vatten mitt i centrala Göteborg. Båten kan nyttjas som permanentbostad, semesterboende, kontor samt för uthyrning. Ursprungligen marknadsförde det svensktyska företaget Villa Voyager som ett hav- och landboende. På grund av sitt platta skrov kan hon alltså både ligga vid kaj eller ställas på land. Samma typ av båt finns inskriven i stadsplaneringen på Pampas Marina i Stockholm. Båten har helt ny inredning, ett kök/matplats och ett sovrum/vardagsrum. Interiören är ritad och byggd av arkitekten Torsten Ottesjö. Skrovet är renoverat av Ellen Yaching i Stenungsund och hon är helt skum-isolerad. Fyra nya runda ventiler installerades 2018 av Ö-metall från Hönö och renoverades under vintern 2022 på grund av kondens. Ny el drogs 2018. Det finns två elelement och en dieselbrännare. Badrummet är inte komplett. Köket har ny spis/ugn och diskmaskin (ej inkopplade). För närvarande används en mindre bärbar spis. Gasspis kan installeras alternativt solceller. Kyl och frys finns och ovanför diskbänken finns handgjort kakel från Portugal. Båtplatsens hyra vid Lilla Bommens hamn förhandlas med hamnen. Badrummet är specialritat och uppbyggt men inte klart invändigt. Det finns en ouppackad duschkabin med svarta fogar och en ouppackad Cinderella förbränningstoa och ett litet stenhandfat. Kakling behövs (alt målas). Badrummet behövs alltså byggas upp invändigt. Gemensam toalett och dusch finns annars att tillgå i gästhamnens gemensamma utrymmen. Vattnet stängs av på vintern och separat bärbar tank har används. Tank bör installeras (kan fyllas på vid kajen) om man vill ha vatten hela året. Kajen tillhandahar dusch, toaletter och tvättmaskin ca 200 meter bort. Hyreskontrakt skrivs med hamnen årsvis, el läses av varje månad. Nuvarande ägare har ett avtal som ligger på 2.500 kr/mån september till maj samt 5.000 kr/mån juni till augusti. Elen läses separat och läggs på hyran varje månad á 2 kr/kWh. EIS husbåtförsäkring har används men ingår ej vid övertagandet. Area: 34 kvm (enligt säljarens uppgifter). Längd: 9,8 meter. Bredd: 3,5 meter. Stomme: Fasad och tak av plast. Interiör: Alla golv och tak är i trä. OBS: Båten säljs som lös egendom (ej bostadsrätt). Hyresavtal för båtplats signeras på hamnkontoret i samband med överlåtelsen. Kontakta mäklaren för mer information och visning!

Aschebergsgatan 27, Vasastaden, Göteborgs kommun

Aschebergsgatan 27

Lägenhet
Vasastaden, Göteborgs kommun
Bjurfors Göteborg City
15 500 000 kr
170 m²
4.5 rum
vån 6/6
7 798 kr/mån
91 176 kr/m²

Magnifik takvåning om 170 kvadratmeter med ypperligt läge på Aschebergsgatan. Gedigna rumsvolymer, slående takhöjd, smakfulla materialval och framförallt en stor västerterrass med fin utsikt och underbar kvällssol. Den mäktiga borgfastigheten reser sig högt över Aschebergsgatan. Knappt hundra meter nerför backen tycks Vasaparkens grönska nästan välla ut över gatan. Den strama fasaden bär nationalromantikens omisskännliga drag. Det hängande burspråket, smidesbalkongerna och de småspröjsade fönstren är typiska för arkitekturstilen som i Sverige hämtade sin inspiration från allmogen och folkkonsten. Materialen var, som här, oftast mörkt tegel, natursten och färgad slätputs. Högst upp på våning sex – bakom fastighetens mjukt formade trappstensgavel och tvärt brutna sadeltak – döljer sig dock en hemlighet som står i dramatisk kontrast till ursprungsmiljön från 1915. Högt över staden öppnar sig snart en helt nybyggd takvåning om 170 kvm med tidlöst internationell ton och en diskret exklusiv touch. Påkostade material och smakfull design skapar – tillsammans med den omfattande takhöjden upp till nock – en interiör präglad av fria ytor och riktigt stora rumsvolymer. En ekparkett breder ut sig över de stora sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Våningens överraskande entresolplan om ca 25 kvm överblickar sällskapsytorna och är inramat av räcken i glas. Köket och det stora femstjärniga badrummet är sobert inrett med påkostade material och utrustningar. Våningen har vidare två stora sovrum med varsin walk-in-closet samt ytterligare ett rum som kan användas som sovrum, kontor eller gästrum. En underbar takterrass högt över den grönskande innergården i västerläge. Från ett av de charmiga sovrummen är utsikten helt enastående över staden, du ser ända bort till Lilla Bommen. Läget i kanten av Vasastaden, bara 100 meter från parkens höga trädkronor, placerar dig bara minuter från det mesta i innerstaden. Denna vindsvåning är under produktion, beräknad inflytt ca 10-12 månader efter att avtal tecknas. Kontakta mäklaren för mer information och visning på plats.

 • Nyproduktion
 • Balkong
 • Hiss

Visar alla 5