Hövitsmansgatan 9

Olympia, Helsingborg Se på karta

3 095 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
83 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Våning
2 av 4, hiss finns
Byggår
1906
Förening
BRF Olympiaärlan
Om föreningen
Avgift
4 252 kr/mån
Pris/m²
37 289 kr/m²
Antal besök
4 123
Dagar på Hemnet
10

Välkommen till en av Olympias pampiga patriciervåningar - ett fenomenal sekelskifteshem anno 1907.

Här bjuds förutom fantastiska sekelskiftesattribut på en väldisponerad planlösning med rum av generös storlek, hiss från markplan, p-plats och en magnifik känsla!

Den så magiska känslan i bostaden skapas av de välbevarade och tidstypiska detaljerna från byggåret 1906. Eller vad sägs om rum i fil, takhöjd om över 3,20 meter med stuckaturer och takrosetter, generösa fönsterpartier, spegeldörrar och en vacker kakelugn som kronan på verket.

Likväl som ursprungsdetaljerna är lätta att älska, är de moderna inslagen enkla att leva med. Inte helt vanligt från byggåret, men otroligt behändigt i vardagen, är det nyrenoverade köket samt badrummet som båda är av generös storlek. Gemensam balkong når man från det separata trapphuset.

Som köpare av en bostadsrätt i Brf Olympiapärlan, borr du i en stabil förening och får mer än bara en lägenhet. Medlemmarna förfogar bl.a. över en gästlägenhet med separat toalett som kan fungera som ett tredje sovrum för dina övernattande gäster och härliga uteplatser med soffmöblemang perfekta för att grilla och umgås. På så vis får du här vid tillfälle funktionen en 3:a trotts att du bara köper en 2:a. Stort förråd om 6,5 kvm och tvättstuga med större källarfönster och torkrum finns här också. Vad mer finns det att önska av en förening? Parkeringsplats precis utanför huset – givetvis finns det också för generösa 400 kr/mån!

I hjärtat av det anrika Jugendkvarteret på Olympia, bor du på ett lugnt och fridfullt läge (enkelriktad gata) skyddat från områdets omkringliggande trafik. Med 500 meter till stadskärnans rika utbud av service, kultur och nöjen har man alltid nära hem. Från lägenhetens lugn, befinner man sig dessutom endast 10 minuter från sundet samt ett stenkast från vackra grönområden och parker. Runt hörnet finner man även välsorterade Coop Konsum.

Välkommen till en sällan skådat charmig lägenhet - kanske är det ditt nya hem?

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg City

Kontakta mäklaren

Alexander Jämthagen

Bjurfors Helsingborg City
Mäklare Alexander Jämthagen, Bjurfors Helsingborg City
0739206675