Mäklare Alexander Jämthagen

Alexander Jämthagen

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Erik Dahlbergs gata 1, Tågaborg, Helsingborgs kommun
 • Idag
Erik Dahlbergs gata 1, Tågaborg, Helsingborgs kommun, bild 2
Erik Dahlbergs gata 1, Tågaborg, Helsingborgs kommun, bild 3

Erik Dahlbergs gata 1

Villa
Tågaborg, Helsingborgs kommun
Bjurfors Helsingborg City

10 300 000 kr

176 m²

5 rum

566 m² tomt

På landborgsbranten i Tågaborgs allra sydligaste del, nära Vikingsbergsparken och stadens centrum, reser sig den vita villan från 1936. Helt inramad av grönska. Arkitekturen är ett praktexempel på det lyckade mötet av storslagen elegans och avskalad enkelhet. Inte undra på att funktionalismen fortfarande är en av våra mest älskade byggnadsstilar. Redan vid entrén är villans intryck pampigt. Den resliga stenmuren med en fasad av slät vit puts ackompanjeras av fönster i olika former och nivåer. Mot trädgårdsgrönskan i söder domineras fasaden av stora glaspartier och skjutbara partier som tar in utemiljön maximalt. Den sydvästvända trädgården omfamnar hela huset och är indelad i flera olika rum i olika nivåer. Uteplatser finns det gott om på varierade underlag; altandäck, sten och mjukt gräs. Växtligheten har tydliga liknelser vid en park med flertal träd och uråldriga ekar som ramar in södersidan. Färdiga idéer för att skapa nya planteringar, ett utekök och pergola från en trädgårdsarkitekt finns att ta del av. Från trädgården nås även en fristående ateljé om ca 17 kvm med flexibla inredningsmöjligheter, även vatten och avlopp finns att tillgå om badrum eller pentry önskas här. Husets totalt inredda yta om 251 kvm är väl nyttjade och fördelas på två hela våningsplan och källare med möjlighet för upp till fyra eller kanske till och med fem sovrum. Entréplanet är helt och hållet ägnat åt umgängesytor som är socialt sammankopplade med varandra i form av kök, matplats, sällskapsrum och lounge. Rummen har också fin kontakt med trädgården och den stora stenterrassen i söder. Taket har en genomgående generös takhöjd på entréplanet och når så mycket som 5,75 meter i loungen. En trappa upp sträcker ett pampigt huvudsovrum ut sig med anslutande badrum, balkong och dressing room. Ytterligare ett sovrum är inhyst på detta plan tillsammans med en klädkammare och ett gäst-wc. Gemensamt för båda plan är den smakfulla, påkostade interiören med volym, ljus och elegans i varje vrå. Originaldetaljer från förr och moderna inslag från vår tid möts i harmoni hela vägen igenom. Källarplanet, som också nås via entré från trädgården, är inrett med ett allrum, sovrum, klädkammare, badrum, tvättstuga och vinrum.

 • Premium
Tygelvägen 16, Laröd, Helsingborgs kommun
 • Borttagen före visning
Tygelvägen 16, Laröd, Helsingborgs kommun, bild 2
Tygelvägen 16, Laröd, Helsingborgs kommun, bild 3

Tygelvägen 16

Villa
Laröd, Helsingborgs kommun
Bjurfors Helsingborg City

3 990 000 kr

132 m²

5 rum

287 m² tomt

Kontakta mäklaren för mer information.

 • Premium
Brogatan 5, SEAU, Helsingborgs kommun
 • Idag
Brogatan 5, SEAU, Helsingborgs kommun, bild 2
Brogatan 5, SEAU, Helsingborgs kommun, bild 3

Brogatan 5

Lägenhet
SEAU, Helsingborgs kommun
Bjurfors Helsingborg City

4 990 000 kr

88 m²

3 rum

5 301 kr/mån
56 705 kr/m²

Öresunds djupblå vatten framför. Stadskärnan bakom. Sandstränderna ett stenkast bort. Omgivningarna i lägenheten är inget annat än magiska. Lägg därtill dubbla balkonger med sol från morgon till kväll, hiss från garageplan med garanterad garageplats samt vyer över Öresund, småbåtshamnen och Sundstorget... med andra ord, livskvalitet i boendeform! Den så härliga känslan präglas av sundets ständiga närvaro och en tidlös påkostad standard, där mötet mellan materialval och utomordentlig planlösning skapar en harmoni få förunnad. Den öppna planlösningen ger en socialt exceptionell disponering av kvadratmeterna. De fem stora glaspartierna i söderläge ger ett svårslaget ljusinsläpp och läget på våning två ger en fin kontakt med den fantastiska innergården. Sovrummen ä två till antalet och erbjuder fin förvaring genom platsbyggda garderober och det stora badrummet kompletteras av gästtoalett som nås från hallen. Detta prestigeprojekt är ritat av en av Sveriges genom tiderna mest erkända arkitekter, Gert Wingårdh, som fick uppdraget att harmonisera området med den äldre arkitekturen i Helsingborgs stadskärna - vilket han lyckats med på ett synnerligen vackert vis. Läget är exceptionellt, likväl som utformningen och materialvalen är tilltalande och anpassande för denna historiska plats. Husens vackra arkitektur och den enastående anlagda grönskan mellan huskropparna, har överträffat mångas förväntningar och ger en trivsel få förunnad. Som köpare av en bostadsrätt i Brf Hamlet får mer än bara en lägenhet. Medlemmarna förfogar bl.a. över en gästlägenhet, har möjlighet att hyra fack i den trevliga vinkällaren och att nyttja den grönskande innergården. Här på Helsingborgs absoluta toppläge där Norra Hamnen möter City, har man hela paletten av "Sommarstaden Helsingborg" med kajpromenad, stränder, Gröningen, fik och restauranger alldeles utanför porten. Ett stenkast bort till stadskärnans rika utbud av service, kultur och nöjen har du alltid nära hem. Här i hjärtat av Helsingborg har du dessutom knappt 5 minuters promenad till Knutpunktens buss-/tåg och båtförbindelser mot Kastrup och kontinenten. Välkommen på visning av ett hem som måste upplevas på plats!

 • Premium
 • Balkong
 • Uteplats
 • Hiss
Fågelsången 31, Domsten, Helsingborgs kommun
 • Idag
Fågelsången 31, Domsten, Helsingborgs kommun, bild 2
Fågelsången 31, Domsten, Helsingborgs kommun, bild 3

Fågelsången 31

Villa
Domsten, Helsingborgs kommun
Bjurfors Helsingborg City

11 900 000 kr

286,5 m²

7 rum

1 024 m² tomt

Segelbåtar guppar i sakta takt med vinden medan friska dofter av sol, hav och tång sveper förbi. En och annan badgäst strosar längs hamnkajen, pratar en stund med en bekant eller köper en glass innan stegen styrs vidare. Bara några kliv bort öppnar sig vidsträckta stränder med badbryggor, lekvänliga ytor och långgrunt vatten från norr till söder. Inte långt härifrån öppnar sig grönskan från naturreservatet med betande kor. En levande idyll och barnfamiljers paradis. Bara 200 meter från där skummande vågor möter mjuk sand reser sig den moderna familjevillan från 2006/2021 med putsad fasad. Ett genomgående solitt och påkostat bygge av sten och iso-block för maximal isolering och plåtdetaljer i genomgående Rheinzink för minimalt underhåll. Återkommande inslag interiört är enstavsparkett av ek, vattenburen värme i båda plan, massiva dörrar och snickerier, infällda belysningspunkter och platsbyggd förvaring. Gemensamt för rummen är de stora volymerna, generös takhöjd och ljus som flödar in från flera väderstreck. Villan har en enastående boyta om närmare 290 kvm med stor flexibilitet för inredning av rummen på de två våningsplanen. Genom att sätta upp gipsväggar i delar av huset har ägarna skapat sammanlagt sex sovrum. Något som är enkelt att återställa om ni önskar utöka de sociala utrymmena. Utöver ett rymligt kök med matplats och ett öppet sällskapsrum, finns en tillbyggd vinterträdgård som ramas in av öppningsbara skjutglaspartier mot poolområdet och altandäcket i väster. En privat, överbyggd terrass med glimtar mot hav och hamn nås från master bedroom. Ovanpå dubbelgaraget finns ett underbart nybyggt rum som kan vara optimalt för hobbyverksamhet, hemmakontor eller tonåringar. Utemiljön är påkostad och välgenomtänkt för minimalt underhåll. Ledorden är lättskött, funktionellt och njutbart. Den helt inhägnade tomten om drygt 1 000 kvm erbjuder bland annat härliga gräsytor för lek, ett stort altandäck med utekök, platsgjuten stenaltan, spa-bad, köksträdgård och en murad pool med idealisk tak- och värmekonstellation som gör att den kan nyttjas stora delar av året. Trädgården och dess uteplatser är soldränkta från uppgång till nedgång. Vid poolen värmer solen redan från förmiddagen. Här saknas absolut ingenting.

 • Premium
Södra Strandgatan 15, Helsingborg - Centrum, Helsingborgs kommun

Södra Strandgatan 15

Lägenhet
Helsingborg - Centrum, Helsingborgs kommun
Bjurfors Helsingborg City

8 000 000 kr

174 m²

5 rum

3 900 kr/mån
45 977 kr/m²

Ägarlägenheter är en raritet på marknaden. Att kunna köpa sitt eget boende, även som juridisk person, slippa de traditionella månadsavgifterna och att dessutom själv ha friheten att kunna bestämma över uthyrning är få förunnat. Denna etagevåning om cirka 174 kvm ligger högst upp i en anrik fastighet, mitt bland stadens charmiga gränder. Det välbevarade huset i rött tegel och typisk nyrenässansstil sträcker vackert ut sig på hörnet av Möllegränden och Södra Strandgatan. Ett stillsamt kvarter som präglas av pittoreska gränder och anrika byggnader. Bara några kliv bort öppnar sig hela stadens centrum med shoppingstråk, kaféer och restauranger. Helsingborg Central med alla förbindelser ligger ynka 85 meter bort. Lägenheten är placerad på våning fyra och fem, med fönster mot den fridfulla innergården och himlavalvet. På entréplanet ryms två sovrum, ett badrum och ett stort sällskapsrum som är förenat med köket. Känslan på detta plan är en välstämd komposition av vackra detaljer från byggåret och moderna inslag. Ögonen vilar på såväl stuckaturer och listverk som industriella glasväggar. En trappa upp är det äkta vindsvåningskaraktär som råder med takhöjd upp till nock, exponerade takbjälkar, en kamin och glasväggar. Ytorna här uppe fördelas på ett stort allrum och master bedroom med ett magnifikt badrum en suite. Samtliga rum har takfönster mot kvarterets innergårdar och hustak. I allrummet finns även en fransk balkong. Hela bostaden är totalrenoverad från topp till tå för ett enhetlig känsla där gammalt möter nytt i fin balans. När bostaden väl är din, tillkommer endast en samfällighetsavgift på 3 900 kr (inkl värme, vatten, underhåll av gemensamma ytor och sophantering) och övriga driftskostnader. Lediga parkeringsplatser finns att tillgå i garage på gatan, även om en bil kan kännas något överflödig på detta läge. Till bostaden tillhör även en mysig gemensam innergård med planteringar och uteplats att njuta av sommartid.

 • Uteplats
 • Äganderätt
Drottninggatan 77, Norr, Helsingborgs kommun

Drottninggatan 77

Lägenhet
Norr, Helsingborgs kommun
Bjurfors Helsingborg City

3 195 000 kr

52 m²

2 rum

3 740 kr/mån
61 442 kr/m²

Ljuvlig Öresundsutsikt och grönska njuter du av här i Helsingborgs kanske attraktivaste läge, i Böljan på Helsingborgs Riviera. Nu har du möjlighet att förvärva denna optimalt placerade 2:a med genomgående hög standard samt stor balkong! Här kan du helt insynsskyddat njuta av såväl grönska som havsutsikt och dag som natt följa färjornas turer i sundet. Bekvämt bor du här också med hiss från garageplan till lägenhetsplan, balkong om 7 m², öppen planlösning med rikt ljusinsläpp och generöst med förvaring. Lägenheten är väl isolerad för en lugn inomhusmiljö och är, likt övriga byggnaden, handikappanpassad för en smidigare vardag. På detta läge som av många klassas som Helsingborgs främsta, bor du inte i närheten av stranden - du bor så gott som på den! Med morgonrocksavstånd till salta dopp i sundet och med gångavstånd till stadskärnans rika utbud av service, kultur och nöjen har du alltid nära hem. Strandpromenaden leder bl.a. vidare till ett flertal vita sandstränder, stans mest välrenommerade restauranger och moderna kallbadhusen Pålsjöbaden samt Kallis. På andra sidan gatan finner du välsorterade ICA Hamilton, grönskande Margaretaplatsen och vackra Landborgspromenaden som leder vidare till Pålsjö skog. Detta är chansen du inte vill gå miste om - välkommen hem!

 • Plus
 • Balkong
 • Uteplats
 • Hiss

Visar alla 6