Konstapelsgatan 27

Trossö, Karlskrona kommun Se på karta

2 495 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
63 m²
Balkong
Nej
Våning
4 av 4, hiss finns ej
Byggår
1904
Förening
BRF Kristallen Karlskrona
Om föreningen
Avgift
2 969 kr/mån
Pris/m²
39 603 kr/m²

Magnifik 2:a med härligt ljusinflöde, högre takhöjd och attribut från 1900- talets början, högst upp i huset.
Bostaden disponeras över 63 kvm och 2 rum och kök.
Charmen är total och bostaden präglas av bevarade original detaljer så som balkar, stuckaturer och snickerier.
Dessa välbevarade detaljer skapar en ombonad känsla.
Helt nyrenoverat men trots detta tidstypiskt kök, här finns även plats för matbord.
Nyrenoverat helkaklat duschrum med 10 års garanti.

En ack så charmig sekelskiftare
Du slår upp portdörren som bara någon sekund efter slår igen bakom dig. När du sen vänder dig om ser du regnet ösa ner genom portens spröjsade fönster. Du hann hem. Upp genom trapphusets välbekanta kyliga luft. Trots att du har gått i trapporna så många gånger förr, förundras du fortfarande över det mönstrade stengolvet och räcket i mörkt trä som slingrar sig upp genom trapphuset. Nästan precis då, nyper du dig i armen. Välkommen hem till din oas mitt i stan.

På Trossö, bara ett par kvarter från havet, reser sig ett ståtligt sekelskifteshus med blicken vänd mot Konstapelsgatan och Västra Prinsgatan. Huset är klädd i ett flackt sadeltak och restaurerad fasad i samma kulör som när det byggdes för snart ett sekel sen. Här bor du mitt i historiens vingslag. Trossö, en ö i skärgården och grunden för Karlskrona, ägdes på 1600-talet av en av traktens bönder. Under den senare delen av 1600-talet tvångsinlöstes marken, Karlskrona grundades och det byggdes broar för att förena Trossö med fastlandet. Några
hundra år senare är Trossö Karlskronas hjärta.

Huset på fyra våningar står stolt runt en av stans största innergårdar. Rofylld med ett arkitektritat grönområde och sitt- och grillplats för ljumma sommarkvällar. Helt insynsskyddad och med föreningens egna parkeringsplatser. Det har skapats trivsel i varje ett av husets alla vrån. Varsamt renoverade lägenheter i tidstypisk anda med renoverade kök, helkaklade badrum, intakta planlösningar med sparade detaljer från förr: dubbeldörrar, fiskbensparkett, klassiskt gammalt brädgolv, djupa fönsternischer, höga och detaljrika listverk,
stuckatur att häpnas över och bevarade kakelugnar med vacker dekor. Med klassisk, ljus färgsättning adderar du din egen charm i en redan ack så charmig sekelskiftare. Ett boende som med högt i tak och rum i fil ger dig rymd att leva i.

En kort promenad så når du havet, Stumholmen eller Saltö där du kan sola och bada när vädret tillåter eller bara ta en härlig promenad längs med havet.

Utanför husets port flyter det samtida stadslivet på. Men av det märker du ingenting av när du i sol efter regn dricker både en och två koppar kaffe på innergården. Här är det enkelt att hitta hem. Här finns dåtid, samtid och kanske din framtid?

Utanför entrén har du närhet till allt såsom mataffärer, restauranger, butiker, caféer och bra tåg och bussförbindelse.

Välkomna hem till Konstapelsgatan 27.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskrona

Kontakta mäklaren

Sandra Steen

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskrona
Mäklare Sandra Steen, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskrona
0733-49 66 76