Kennedygatan 6B

Kungsladugård, Göteborgs kommun Se på karta

4 750 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
79 m²
Balkong
Nej
Uteplats
Ja
Våning
1 av 4, hiss finns
Byggår
2017
Förening
BRF Majstången
Om föreningen
Avgift
4 347 kr/mån
Driftkostnad
11 016 kr/år
Pris/m²
60 127 kr/m²

Välkommen till detta trivsamma hem i populära Brf Majstången. Här bor ni på välplanerade kvadratmetrar i gemytliga kvarter med egen altan mot sydväst och gemensam gräsmatta utanför. Huset byggdes 2017 med ett öga för detaljer och varsam hand. Det blev under 2019 nominerat till SAVGs arkitekturpris och smälter fint in i de ljuvliga landshövdingekvarteren. Bo i en optimal mix av gammal charm och praktiskt boende. Här bjuds på stora sociala ytor, med kök och sällskapsytor sammanflätade. De två sovrummen är ljusa och väl tilltagna, med gott om plats för förvaring. Bostadens badrum är helkaklat med en komplett tvättavdelning som hjälper till med vardagens bestyr. Hemmet är insynsskyddat från Kennedygatan vid altanen med en uppvuxen häck och sovrummen ligger inte i markplan tack vare husets souterrängläge.

Välskött förening som är väl rustad i sin ekonomi för framtiden. Varje år har de amorterat 700.000 kr extra mot den ekonomiska planen så det finns gott om utrymme för kommande räntehöjningar. Huset har också energiklass B vilket bidrar till de låga elkostnaderna.

Kungsladugård är ett område för alla faser i livet. Här finns närhet till natur, kulturliv och skolor. Kvarteret består främst av vackra landshövdingehus och är beläget med gångavstånd till hamnstråket vid Klippan och Röda Sten. I direkt närhet ligger Mariaplan med mataffär, caféer och flera mysiga restauranger. Här finns många fina löp- och promenadstråk, och gym finns i närområdet. På fina cykelvägar tar du dig snabbt och enkelt till Slottsskogens grönska eller Göteborg city. Om du hellre vill ta spårvagnen går den strax utanför din nya lägenhet. Kommunikationerna i området är ypperliga. Spårvagnshållplats Ostindiegatan trafikeras av linje 3 och 9, och hållplats för linje 11 ligger även den bara ett stenkast bort.

Säljarnas egna ord om lägenheten:
"Det som vi har älskat med denna lägenhet, förutom planlösningen, är den varma ombonade uteplatsen och möjligheten att bara kunna öppna dörren och kliva ut till altan och gräsmatta. Tegelväggen på altanen gör att värmen hålls länge vilket gjort att vi kunnat njuta av många grillkvällar och frukostar där. Här har vi dessutom sol från morgon till kväll. Gräsmattan upplevs som vår egna då vi bor på hörnet men samtidigt slipper vi ansvaret att klippa den. Detta är ett fantastiskt boende med trevliga grannar i huset som vi kommer att sakna.

Det vi kommer att sakna med området är närheten till en variation av restauranger, att det är enkelt att åka ut till havet, nära flera spårvagnshållplatser, gång/cykelavstånd till Slottsskogen och Änggårdsbergen med mera! Fördel för oss som har barn är att förskola, skola, simhall och olika typer av sporter och massvis med lekplatser finns på gångavstånd."

Läs mer hos mäklaren
Nya Kvadrat

Kontakta mäklaren

Julia Albinsson

Nya Kvadrat
Mäklare Julia Albinsson, Nya Kvadrat
0701090908