Veckoägt boende, Experiumtorget 1D

Lindvallen, Malung-Sälens kommun Se på karta

208 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Andelsboende
Antal rum
3 rum
Boarea
45 m²
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Byggår
1991
Avgift
143 kr/mån
Pris/m²
4 622 kr/m²

Prisexempel gäller vecka 13 i Sälen. Priser från 47000 - 319000/vecka.
Lägenheterna på Experiumtorget var de första delägda lägenheterna i Sälen som fortfarande är väldigt omtyckta. De har öppen planlösning, hållbara tillval och en ombonad lodgekänsla. Huset är byggt 1991 och lägenheterna renoverades 2009 inför uppstarten av SkiStar Vacation Club. Mitt i händelsernas centrum hittar ni Brf Experiumtorget. Knäpp på er pjäxorna och glid rakt ut i backen eller gå över till grannhuset - Experium - för bad, mat och nöje! Bättre läge är svårt att hitta.
Lägenheterna om 45m² är oerhört bra planerade med ett kök som är rymligt, fullt utrustat och har rejäla tilltagna bänkytor som underlättar vid matlagning. Den öppna planlösningen mellan kök och allrum skapar gemenskap och rummen känns ljusa och luftiga. I allrummet finns en bäddsoffa för två. I badrummet finns tvättmaskin och i hallen utanför hittar ni torkskåp. Hallen har god plats för pjäxor och skor samt bra förvaring för ytterkläderna. Varje lägenhet har en separat trappa upp på utsidan av huset och direkt utanför dörren finns en liten balkong där man även har plats att ställa ifrån sig skidor, pulkor etc.

Allmänt om upplägget
Den som förvärvar en ”andel” förvärvar rent juridiskt en ideell andel av en bostadsrätt i en bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten i vilken lägenheten som är upplåten med bostadsrätt är belägen. Varje bostadsrätt ägs gemensamt av ett antal bostadsrättshavare som sinsemellan ingått ett samäganderättsavtal i vilket bl a bostadsrättshavarnas inbördes förhållanden regleras.. I samband med att man förvärvar en andel ansluter man sig även till samäganderättsavtalet samt till ett serviceavtal med Skistar som bl a reglerar skötsel och underhåll av lägenheten. Andelen är kopplad till nyttjandet en specifik vecka genom samäganderättsavtalet.
När en andel säljs på sätt som görs i detta fall så klassas andelen även som sk. tidsdelat boende, vilket bl a medför att säljaren får en omfattande informationsskyldighet enligt Lag (2011:914) om konsumentskydd vid avtal om tidsdelat boende eller långfristig semesterprodukt. Detta påverkar inte det faktum att andelen är en ideell andel av en bostadsrätt och den konsument som köper en sådan andel kommer inte i sin tur lyda under den lagen vid en eventuell vidareförsäljning, utan i det skede är det fråga om en ”vanlig” ideell andel av en bostadsrätt. Dock regleras det i samäganderättsavtalet att en innehavare av en sådan andel måste säkerställa att en ny innehavare ansluter sig till samäganderättsavtalet.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Malung

Kontakta mäklaren

Pär Olsson Björnström

Svensk Fastighetsförmedling Malung
Mäklare Pär Olsson Björnström, Svensk Fastighetsförmedling Malung
0730585893