Östra Rönneholmsvägen 15

Davidshall/Malmö Opera, Malmö Se på karta

7 995 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
142 m²
Balkong
Ja
Våning
5 av 5, hiss finns
Byggår
1900
Förening
BRF Pilstorp
Om föreningen
Avgift
6 783 kr/mån
Pris/m²
56 303 kr/m²
Antal besök
4 476
Dagar på Hemnet
4

Det råder onekligen en pampig känsla i kvarteren runt Malmö Opera och Davidshall. Kanske är det mötet mellan de väl utsmyckade fastigheterna och grönskan från lindträden och parkerna som bidrar till en slags fridfullhet mitt i stan. Områdets rika kulturutbud, unika butiker och restaurangtäta gator och torg med uteserveringar gör stadsdelen till en av Malmös mest attraktiva.

Den vitputsade fastigheten uppfördes år 1900 och sträcker ut sig över hela kvarteret med ingångar från tre håll; Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och Rönngatan. Arkitekturen har tydliga influenser från jugendstilen som var i ropet vid denna tid. Allra högst upp, vid sidan av frontespisens ståtliga spets finns en takvåning med välstämd komposition av förr och nu. Den äldre charmen är representerad genom tidstypiska detaljer som fiskbensmönstrad ekparkett, spegeldörrar, höga fotlister, takbjälkar, vinklar och vrår. Det moderna gör sig till känna genom öppen planlösning och stilrena, påkostade materialval. Samtliga väggar är målade i harmoniska varma kulörer. Det voluminösa sällskapsrummet som är sammanlänkat med köket är en dröm både ut estetisk och socialt perspektiv. Den fantastiska utsikten över Magistratsparken, Operan, S:t Johannes kyrka och Pildammsparken
gör sig påmind genom alla spännande fönster. Våningens två sovrum är vända mot rofyllda Rönngatan och erbjuder massor av karaktär. Badrum och gäst-wc går i samma stilfulla anda som våningen i helhet. Sommartid väntar en skyddad terrass mot innergårdens lugna oas.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Malmö City

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.