Kvarntorget 11

Höganäs, Uppsala Se på karta

3 995 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
93 m²
Balkong
Ja
Våning
6 av 11, hiss finns
Förening
BRF Kvarntornen, Uppsala
Om föreningen
Avgift
3 598 kr/mån
Driftkostnad
11 160 kr/år
Pris/m²
42 957 kr/m²

OBS! Köparen kan förmodligen erhålla en garageplats snabbt då ingen står i kö i dagsläget.

Varmt välkommen till en bostad utöver det vanliga i attraktiva brf Kvarntornen. Här bor du med högt och relativt fritt läge på sjätte våningen med två balkonger i soligt sydvästläge, varav en inglasad och med fantastisk vy mot city och Domkyrkan! Kvarntornen är ett unikt projekt, både vad gäller arkitektur och helhetskoncept, med inspiration från Japan. På fjärde våningen finns en närmare 500 kvm stor takträdgård som binder samman de båda tornen med bostäder i. De boende kan njuta av panoramautsikt över Uppsala stad samtidigt som du kan slå dig till ro och hänföras av den gemensamma trädgården som hämtat inspiration från både svensk och japansk natur.

Den moderna byggnaden uppfördes 2015 och standarden är mycket hög i den ljusa och välplanerade lägenheten med fönster i tre väderstreck och generös takhöjd på ca 2,60 m. Köket, med inredning från Marbodal, och vardagsrummet smälter samman i en praktisk och social halvöppen planlösning som möbleras efter behov. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen som är inglasad och har gavelläge i soligt sydvästläge med sol från lunchtid till sena kvällen och med hänförande vy mot city (utsikten från denna balkong kommer ej påverkas nämnvärt av den planerade nybyggnationen i närheten). Vidare finns hall med klinkergolv i entrén och två helkaklade badrum med dusch, varav ett har tvättmaskin och torktumlare. Avslutningsvis finns också tre sovrum med garderobsförvaring. Lägenhetsinnehavaren disponerar också ett källarförråd om ca fyra kvm.

De gemensamma utrymmena i föreningen består av tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd samt hobbyrum med snickarbänk. Det finns 41 garageplatser varav 8 st är utrustade med laddmöjlighet för elbil och i dagsläget står ingen i kö till plats. Välskött bostadsrättsförening, med fyra hyreslokaler som inbringar stora löpande intäkter och bidrar till de låga månadsavgifterna. I avgiften ingår bredband, bredbandstelefoni och TV-utbud.

På Kvarntorget bor du på gränsen mellan Höganäs och Kvarngärdet, nära stadspulsen på ett levande stadsdelstorg med närhet till det mesta staden har att erbjuda. På torget finns bl.a. gym, butiker och närlivs. Ytterligare restauranger, grillkök, hotell och livsmedelsbutik finns också i kvarteret. Bostaden ligger centralt med ca 15 minuters promenadavstånd till Resecentrum vilket ger ett ypperligt pendlarläge, stadskärnan och konserthuset (UKK) på Vaksala torg. Läget blir bara mer attraktivt i takt med att stadskärnan förflyttas österut. Den bilburne har raka spåret till, och tar sig snabbt ut på E4:an för vidare transport.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala