Drottninggatan 144

Norr - Fria Bad, Helsingborgs kommun Se på karta

4 200 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
103 m²
Balkong
Ja
Våning
3 av 3, hiss finns ej
Byggår
1885
Förening
BRF Drottningskeppet
Om föreningen
Avgift
4 248 kr/mån
Driftkostnad
7 800 kr/år
Pris/m²
40 777 kr/m²

På förstklassigt läge med Fria Bad som närmsta granne har vi nu äran att presentera denna ljuvliga vindsvåning med såväl balkong i söderläge och västerläge samt rymlig takterrass. För er som ställer höga krav på hur och var ni vill bo är detta sannerligen ett unikt tillfälle att skaffa sitt drömboende. Ev kan juridisk person förvärva.

Från bostadens högt belägna balkong njuter man av en enastående utsikt över Öresund samtidigt som takterrassen är mer privat beläget. Den fantastiska vyn består även här. På Drottninggatan 144 bor ni intill flera av stadens mest välrenommerade restauranger, en välsorterad närbutik, grönskande Pålsjö skog, en kort promenad från stadens puls och med verkligt badrocksavstånd till salta dopp i sundet.

Bostadens tilltalande känsla skapas inte minst av den trevliga planlösningen utan givetvis även av de stora fönsterpartierna med ofantlig havsutsikt. Ljuset flödar in och skapar en härlig rymd. Här huserar en stor social avdelning med öppet mellan kök, matplats och vardagsrum. Det fina köket erbjuder stora arbetsytor och är helt anpassat för den som gillar att laga mat. Matplats och kök avskiljs genom en praktisk köksö och planlösningen ger goda möbleringsmöjligheter för såväl matplats som soffgrupp. En kamin ger förutom komfortvärme en magisk mysfaktor. Den sociala avdelningen förlängs dessutom ytterligare under sommarhalvåret när man låter dörren ut mot balkongen stå öppen. I anslutning till hallen finns bostadens rymliga badrum och tvättavdelning, ett sovrum med sundsutiskt, ett gästrum samt ett kontor. Takterrassen nås genom gästrummet. Bostaden renoverades senast 2003 så ypperligt tillfälle för en köpare att sätta sin prägel. Bostaden har mycket goda förvaringsutrymmen.

Sammantaget en unik bostad, i ett vackert hus, på ett av Helsingborgs mest attraktiva lägen med god grannsämja i fastigheten.
Varmt välkommen på visning av detta drömhem vid stranden!

Välksött förening med egen intern förvaltning. Avgiften oförändrad sedan 2002. Se årsredovisning samt stadgar för mer info.
1885 uppfördes första delen av Skeppet 11 med arkitekt och byggmästare Nils B Bentz, som sedan 1892 byggdes på med en våning till samt vind. 1959 gjordes en vindsinredning nya enluftsfönster och garage i källaren. 1986 byggdes takkupor och trapphus till andra våningen. Föreningen bildades 2002 och består av 3 bostadsrätter samt en mindre uthyrningslägenhet. Under 2003 till 2005 renoverades huset till nuvarande standard. Huset havssida putsades om 2017. Stambyte av avlopp i källaren är utfört och rör nergjutna under huset är filmade och godkända. Fiber är indraget i huset.
Det är centraldammsugare i lägenheten och till bostaden hör ett källarförråd. P-plats finns för 600kr/mån men f.n kö. Likaså en garageplats för 1.500kr/mån men f.n kö. Kostnadsfri parkering på kringliggande gator.
Sannerligen ett unikt tillfälle att skaffa sitt drömboende på Helsingborgs attraktivaste område.
Här njuter man båda av det härliga strandlivet som de stillsamma skogspromenderna i Pålsjö skog när centrums puls inte kallar. Det blir inte bättre än såhär.

Läs mer hos mäklaren
3etage Fastighetsmäklare

Kontakta mäklaren

Roger Billsten

3etage Fastighetsmäklare
Mäklare Roger Billsten, 3etage Fastighetsmäklare
0735179333