Sankt Knuts torg 1A U1

S:t Knuts Torg, Malmö Se på karta

7 995 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Antal rum
4 rum
Boarea
186 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 4, hiss finns ej
Byggår
1930
Avgift
5 568 kr/mån
Pris/m²
42 984 kr/m²
Antal besök
8 707
Dagar på Hemnet
16

Solig vårmorgon på Sankt Knuts torg. Trädens kronor vajar med vinden och bildar dansande skuggor på gatstenen. Ljudet av bestick, dämpade röster och doften av nybryggt kaffe letar sig ut från kaffebarerna. Kanske är det här utbudet av musik, kultur, mat och familjeaktiviteter är som allra störst i Malmö. Det är alltid nära folkliv och sköna, gröna stråk.

Högst upp, på gaveln i ett av de tidstypiska trettiotalshusen som ramar in torget, tronar en våning som både överraskar och imponerar. Utsikten är fri och sträcker sig långt över stadens takåsar. Trots det oerhört centrala läget är det alldeles stilla häruppe och villakänslan påtaglig.

Det som kännetecknar bostaden är de många originaldetaljerna och alla mysiga vinklar och vrår som bidrar till den charmiga atmosfären. Gedigna brädgolv, eleganta takstuckaturer, franska fotlister, råa tegelväggar och exponerade bjälkar möts i harmoni. Ljuset är en huvudkomponenterna och får fritt flöde genom flera fönster, på väggar och takrygg. Ett av lägenhetens paradnummer är utan tvekan den soldränkta takterrassen som minner om en medelhavsoas. Här stortrivs tomatplantor och örter, som är lätt att nypa av och lägga på tallrikarna, som dukas ut här sommartid. Ytterligare en njutbar plats är det lantliga köket som åter för tankarna till sydligare breddgrader. Sällskapsrummet är som hämtat från ett inredningsmagasin. Ett underbart boende med karaktär i överflöd och låga avgifter i stabil förening.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Malmö Väster

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.