Kommande

Kungsholmsgatan 18, vån 4

Kungsholmen, Stockholms kommun Se på karta

20 000 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
198 m²
Balkong
Nej
Våning
4, hiss finns
Byggår
1897
Förening
BRF Kungsholmsgatan 18 i Stockholm
Om föreningen
Avgift
8 600 kr/mån
Pris/m²
101 010 kr/m²
Kommande

Högt upp på fjärde våningen i en stilfull fastighet försedd med hiss finner du denna unika sekelskiftesvåning om hela 198 kvm! Med bevarad charm från byggåret 1897 såsom otroligt generös takhöjd om ca 3.40 meter, 3 kakelugnar, dubbla burspråk med spröjsade fönster, vackra trägolv i form av stjärnmönstrad och fiskbensmönstrad parkett, maffiga stuckatur, takrosett och bröstpanel är detta ett hem att trivas i. Våningen, vars fantastiska hörnläge med flertalet fönster i öster- och söderläge och sol hela dagen, är dessutom utrustad med helt nya motoriserade markiser med sol-/vindautomatik. Air-condition finns monterad i kök och sovrum. Bostaden har en tilltalande planlösning och dessutom tre ingångar, två badrum, kök och pentry, vilket möjliggör uthyrningsdel eller generationsboende. En balkonggång som ägs av föreningen vetter mot innergården och kan nyttjas av de boende.

Brf Kungsholmsgatan 18 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Huset är byggt år 1897 och föreningen bildades år 1996. Föreningen består av 26 st lägenheter, varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt 8 st lokaler med hyresrätt. Medlemmarna har tillgång till bland annat tvättstuga, innergård, cykel-/barnvagnsförråd och källarförråd som hör till varje lägenhet. Föreningens ekonomi är mycket god med goda hyresintäkter, låga månadsavgifter och en belåningsgrad om ca 6 000 kr/kvm.

Området är oslagbart med direkt närhet till innerstadens puls samt vatten- och grönområden. Utanför porten har du Kungsholmens utbud av restauranger, caféer, mataffärer och butiker. Med en kort promenad når du dessutom Fridhemsplan och Västermalmsgallerian eller shoppingstråken i city. Ett stenkast bort ligger Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand och Mälarens glittrande vatten. Utmärkta kommunikationer finns i området i form av Rådhusets T-bana (blå linje) mitt emot porten och flertalet bussar på Hantverkargatan samt gångavstånd till Centralstationen med tåg, Arlandabanan och flygbussar.

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Elias Thingvall

Notar
Mäklare Elias Thingvall, Notar
0708-67 70 25
Guldhemmets logotyp

Vinnare

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2021

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.