Övre Husargatan 25A

Linné, Göteborg Se på karta

8 250 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
211 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 6, hiss finns
Byggår
1904
Förening
BRF Slottskogsledet
Om föreningen
Avgift
10 509 kr/mån
Driftkostnad
1 800 kr/år
Pris/m²
39 100 kr/m²

En sommarkväll ute på den breda balkongen – fyra våningar upp – anar du ljuden av folklivet nedanför. Ljuden blandas med sången från fåglarna nere i parkens grönskande träd. Det doftar nyklippt gräs. Tittar du till höger tar Slottsskogens trädkronor över panoramat, bara hundratalet meter nerför gatan.

Bakom ryggen har du fem tidstypiska sekelskiftessalonger i fil. Här öppnar sig valv efter valv av dubbla spegeldörrar. Dessa rum vetter alla mot den grönskande universitetsparken som ramar in det vackra universitetshuset. Du är helt insynsskyddad, men har själv en fascinerande utsikt över staden och en del av dess omgivningar. Våningens starka sekelskiftesatmosfär är påtaglig i sin ursprunglighet och ljuset faller fritt genom stora fönster. Ljuset är nästan slående här, våningen fullkomligt badar i ljus. Takhöjden på mer än tre meter understryker känslan av riktigt stora rumsvolymer och vidöppna golvytor. Takstuckaturerna är välhållna i de stora rummen, i oklanderligt skick och med vackra detaljer. De 211 kvadratmeterna är fördelade över fem rum, badrum, gäst-wc, tvättavdelning med dusch och kök med serveringsgång.

Våningens tidstypiska kakelugn och två dekorativa öppna spisar ger en stilfull prägel, de senare är ett bra exempel på att det rena och måttfulla har en given tidlöshet. Sceneriet fullbordas av ekparketten som breder ut sig i större delar av våningen. Förutom denna totala provkarta på sekelskiftesmiljöernas alla detaljer och attribut, är våningens planlösning från 1904 i det närmaste intakt. Här finns den ursprungliga, tredelade uppdelningen kvar i form av de magnifika salongerna i fil, den lite mer privata sovrumsdelen med badrum, tvättstuga och dusch samt köksavdelningen med serveringsgång. Som alltid är mötet mellan sekelskiftets miljöer och våra krav på komfort en svår avvägning. I denna stora våning får detta möte anses vara ovanligt lyckat och harmoniskt. Badrummet renoverades så sent som förra året.

Läget är ett kapitel för sig och erbjuder det bästa av två världar. Dels bor du högt över folklivet i Linnéstaden med dess restauranger, caféer och shopping, dels väntar lugnet och näktergalssången i Slottsskogen eller Botaniska trädgården ett litet stycke bort. Atmosfären i dessa kvarter känns internationell, med sina breda gator kantade av höga sekelskifteshus. Stadsdelen är levande och full av aktivitet, men på de fridfulla innergårdarna eller i de grönskande parkerna är kontrasten total. Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta med både spårvagnar och bussar nere på gatan. Men framförallt promenerar eller cyklar du till det mesta i city.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Bostadsrätter City