Drottninggatan 214

Norr, Helsingborg Se på karta

14 000 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
201 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1996
Avgift
6 369 kr/mån
Pris/m²
69 652 kr/m²
Antal besök
7 684
Dagar på Hemnet
12

Ostörd sundsvy framför dig, Pålsjö skog i ryggen och stadskärnan på cykelavstånd. Spontana dopp nere vid Pålsjöbaden eller en joggingtur i skogen erbjuds några kliv från ytterdörren. Att området kallas Helsingborgs Riviera är fullt förståeligt. Den villalika fastigheten uppfördes 1996 och ägs av en skuldfri och ekonomiskt stabil bostadsrättsförening.

I våningen på andra våningen njuter du fullt ut av omgivningarna även från insidan. De generösa sällskapsytorna som består av kök, matsal, allrum och vardagsrum i en enda härlig enhet har spektakulär panoramautsikt över Öresund. Centralt mellan rummen står en murad öppen spis som tillför både värme och trivsel. På vardera gaveln finns stora inglasade balkonger i väster där du kan uppleva magiska solnedgångar. Beroende på väder och vind, bestämmer du om glaspartierna ska vara öppna eller stängda. Samtliga fönster i väst har elektriska markiser och transparenta rullgardiner med 70% värmereflektion ger en bekväm vardag även de varmare sommardagarna. Vill du känna gräs under fötterna går du ner till den gemensamma trädgården. Intill finns här även en gemensam grillplats i söderläge. Perfekta ytor för mingel och samkväm.

När de nuvarande ägarna byggde om planlösningen, såg de till att kvadratmeterna nyttjades optimalt ur både ett socialt och privat perspektiv. Sällskapsytorna som har en naturlig kontakt med köket är en dröm för den som älskar att bjuda in till sociala sammankomster. Två harmoniska sovrum och ett lyxigt Master bedroom med mycket förvaring samt badrum en suite är placerade mot grönskan i svalt österläge.

Som boende eller besökande på Drottninggatan 214 behöver du aldrig leta parkeringsplats, denna lägenheten har nämligen tillgång till inte mindre än två garageplatser och upp till tre parkeringsplatser i direkt anslutning till fastigheten. Lägenheten är väl isolerad för en lugn inomhusmiljö och är likt övriga byggnaden till stor del handikappvänlig för en smidig vardag.

Det unika läget på Helsingborgs Riviera är ett av Helsingborgs mest attraktiva och erbjuder i symbios med havet, grönskan och en kort promenad från stadens puls en livsstil som är få förunnad. En unik chans du inte vill gå miste om - välkommen att kontakta mäklare Alexander Jämthagen för privat visning.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Helsingborg City