Veckoägt boende, Sörgårdarna 57

VEMDALEN, Härjedalens kommun Se på karta

389 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Andelsboende
Antal rum
5 rum
Boarea
80 m²
Våning
1 av 2, hiss finns ej
Avgift
505 kr/mån
Pris/m²
4 863 kr/m²

Prisexempel gäller Paket med vecka 5, 15, 36 och 37. Totalt 389 000 kr för hela perioden.
Lägenheterna i Sörgården stod klara under 2019 för Skistar Vacation Club. Lägenheterna om 80m² servas av Skistar men ägs av ett gäng sköna fjällälskare!

Genomgående stilrena och funktionella materialval. Lägenheterna är fullt utrustade med bland annat tvättmaskin, torkskåp och bastu. Allt du kan tänkas behöva efter en dag på fjället.
Här finns fyra sovrum, två med dubbelsäng och två med så kallade familjesängar, där det är en smalare överslaf och en bredare underslaf. Totalt finns det plats för 8-10 personer. Två badrum med dusch och WC. Ett av badrummen är utrustat med bastu för skön avkoppling efter en dag i backen. Härliga sällskapsytor där hela familjen ryms. Parkeringsplats samt skidförråd ingår. Allt du behöver för ett bekvämt boende i härliga Vemdalen.

Allmänt om upplägget
Den som förvärvar en ”andel” förvärvar rent juridiskt en ideell andel av en bostadsrätt i en bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten i vilken lägenheten som är upplåten med bostadsrätt är belägen. Varje bostadsrätt ägs gemensamt av ett antal bostadsrättshavare som sinsemellan ingått ett samäganderättsavtal i vilket bl a bostadsrättshavarnas inbördes förhållanden regleras.. I samband med att man förvärvar en andel ansluter man sig även till samäganderättsavtalet samt till ett serviceavtal med Skistar som bl a reglerar skötsel och underhåll av lägenheten. Andelen är kopplad till nyttjandet en specifik vecka genom samäganderättsavtalet.
När en andel säljs på sätt som görs i detta fall så klassas andelen även som sk. tidsdelat boende, vilket bl a medför att säljaren får en omfattande informationsskyldighet enligt Lag (2011:914) om konsumentskydd vid avtal om tidsdelat boende eller långfristig semesterprodukt. Detta påverkar inte det faktum att andelen är en ideell andel av en bostadsrätt och den konsument som köper en sådan andel kommer inte i sin tur lyda under den lagen vid en eventuell vidareförsäljning, utan i det skede är det fråga om en ”vanlig” ideell andel av en bostadsrätt. Dock regleras det i samäganderättsavtalet att en innehavare av en sådan andel måste säkerställa att en ny innehavare ansluter sig till samäganderättsavtalet.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Vemdalen

Kontakta mäklaren

Erik Olofsson

Svensk Fastighetsförmedling Vemdalen
070-369 10 30