Solna Kyrkväg 9

Karolinska, Solna Se på karta

10 950 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
6 rum
Boarea
150 m²
Biarea
90 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1950
Förening
BRF Klockaren nr 11
Om föreningen
Avgift
7 500 kr/mån
Driftkostnad
9 600 kr/år
Pris/m²
73 000 kr/m²
Antal besök
6 774
Dagar på Hemnet
11

Unikt och rymligt BRF radhus med grönskande trädgård ett stenkast från Stockholms innerstad.

Huslängan ritades av KF-arkitekten Dag Ribbing och byggdes år 1950 när Skandinavisk design och arkitektur stod i topp. Detta utmärks av hög kvalitet i val av material och form: Kolmårdsmarmor på hallgolv, djupa fönsternischer och fönsterbrädor, genomgående ekparkettgolv, putsade väggar samt en vacker eldstad. Öländsk kalksten på altan och trädgårdsgångar. Valsade fönster ger liv och karaktär.

De generösa sällskapsytorna lockar till fest och umgänge. Detta underbara hus har en hel del charmiga original detaljer bevarade så som kallskafferi, mjölklucka (för hemleverans av mjölk i flaska), kombinerad matkällare och skyddsrum (huset byggdes i början av Kalla kriget).

Entréplan bjuder på ett enormt vardagsrum med en generös takhöjd och ett ljusinsläpp utöver det vanliga, här finns även bostadens fungerande och dekorativa eldstad. Vidare bjuds det på ett matrum och ett rejält sovrum/allrum. Även det rejäla köket med moderna vitvaror och rejäla skafferi samt en gäst-WC ligger på entréplan. Den vackra svängda trappen leder upp till övre plan och här ligger tre väl tilltagna sovrum med lugna lägen ut mot den underbara trädgården och ett rejält badrum med fönster. I källarplanet finns tvättstugan, ett allrum och mycket goda förvaringsmöjligheter i det ursprungliga skyddsrummet samt i matkällare och ytterligare förråd.

Från källarplan har du bekvämt direkt ingång till ditt egna garage. Det finns dessutom två parkeringsplatser på tomten.

Till det fina huset finns en underbar uppväxt trädgård som får Edens lustgård att blekna. Inbjudande stenlagd uteplats, en härlig gräsmatta och många perenna, lättskötta växter som blommar. Här finns päronträd, äppelträd och plommonträd som ger gott om frukt olika perioder under hela sommaren.

Gångavstånd till Vasastaden och mycket goda kommunikationer med bussar.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Solna