Konstapelsgatan 27

Trossö, Karlskrona Se på karta

4 795 000 kr

5 600 000 kr -14%
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
7 rum
Boarea
205 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1904
Förening
BRF Kristallen Karlskrona
Om föreningen
Avgift
9 663 kr/mån
Pris/m²
23 390 kr/m²

En ack så charmig sekelskiftare
Du slår upp portdörren som bara någon sekund efter slår igen bakom dig. När du sen vänder dig om ser du regnet ösa ner genom portens spröjsade fönster. Du hann hem. Upp genom trapphusets välbekanta kyliga luft. Trots att du har gått i trapporna så många gånger förr, förundras du fortfarande över det mönstrade stengolvet och räcket i mörkt trä som slingrar sig upp genom trapphuset. Nästan precis då, nyper du dig i armen. Välkommen hem till din oas mitt i stan.

På Trossö, bara ett par kvarter från havet, reser sig ett ståtligt sekelskifteshus med blicken vänd mot Konstapelsgatan och Västra Prinsgatan. Huset är klädd i ett flackt sadeltak och restaurerad fasad i samma kulör som när det byggdes för snart ett sekel sen.
Här bor du mitt i historiens vingslag.

Trossö, en ö i skärgården och grunden för Karlskrona, ägdes på 1600-talet av en av traktens bönder.
Under den senare delen av 1600-talet tvångsinlöstes marken, Karlskrona grundades och det byggdes broar för att förena Trossö med fastlandet. Några hundra år senare är Trossö Karlskronas hjärta.

Huset på fyra våningar står stolt runt en av stans största innergårdar. Rofylld med ett arkitektritat grönområde och sitt- och grillplats för ljumma sommarkvällar. Helt insynsskyddad och med föreningens egna parkeringsplatser. Det har skapats trivsel i varje ett av husets alla vrån. Varsamt renoverade lägenheter i tidstypisk anda med renoverade kök, helkaklade badrum, intakta planlösningar med blomsterrum och sparade detaljer från förr: dubbeldörrar, fiskbensparkett, klassiskt gammalt brädgolv, djupa fönsternischer, höga och detaljrika listverk, stuckatur att häpnas över och bevarade kakelugnar med vacker dekor. Med klassisk, ljus färgsättning adderar du din egen charm i en redan ack så charmig sekelskiftare. Ett boende som med högt i tak och rum i fil ger dig rymd att leva i.

En kort promenad så når du havet, Stumholmen eller Saltö där du kan sola och bada när vädret tillåter eller bara ta en härlig promenad längs med havet.

Utanför husets port flyter det samtida stadslivet på. Men av det märker du ingenting av när du i sol efter regn dricker både en och två koppar kaffe på innergården. Här är det enkelt att hitta hem. Här finns dåtid, samtid och kanske din framtid?

Magnifik paradvåning med härligt ljusinflöde, högre takhöjd och attribut från 1900- talets början.
Bostaden disponeras över hela 205 kvm och 7 rum och kök.
Charmen är total och bostaden präglas av bevarade orginaldetaljer så som vackra fiskbensparkett/ brädgolv, stuckaturer, snickerier som löper genom lägenheten.
Dessa välbevarade detaljer skapar en ombonad känsla.
Helt nyrenoverat men trots detta tidstypiskt kök med köksö. I köket finns även en vacker kakelugn, köket har en öppen planlöning mot matrummet.
Två nyrenoverade duschrum som är helkaklade med 10 års garanti.

Här kliver du in i en lägenhet som du kommer ha svårt att släppa, redan vid första klivet in i hallen kommer du att föreställa dig hur dina möbler skulle kunna ge bostaden den rättvisa som den förtjänar. Från hallen kommer du till det öppna och ljusa köket som kantas av en majestätisk kakelugn med fina detaljer. Köket är smakfullt renoverat för att bevara dess karaktär från det tidiga 1900-talets anor men ändå för att få en modern känsla, det gamla möter det nya. Fem rum i fil där köket är beläget näst längst till vänster och är en central mittpunkt i lägenheten. Från köket når du den tilltänkta matsalen m

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskrona