Flormansgatan 6B

Lund - Centrum, Lunds kommun Se på karta

11 800 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
8 rum
Boarea
210 m²
Biarea
16 m²
Balkong
Ja
Våning
4 av 4, hiss finns ej
Byggår
1936
Förening
BRF Apelgården
Om föreningen
Avgift
6 760 kr/mån
Pris/m²
56 190 kr/m²

På centralt läge, i ett tidstypiskt hus från 1936, breder etagevåningen ut sig på hela 226 kvm. Stilspråket är en skön mix av stilren funkis, charmig retro, vinklar och vrår. En komposition som inte hör till vanligheterna. Lika sällsynta är de fria vyerna som uppenbarar sig från takkupan på vindsplanet, från Grand hotell i norr till Dalby i söder. Ett hem som överraskar från start.

De pastellfärgade husen på Flormansgatan är sanna representanter för den funktionalistiska, sparsmakade eran som trettiotalet introducerade efter en lång period av pampiga utsmyckningar. Bostaden är placerad högst upp i det ljusgrå huset med blå balkonger och bestod ursprungligen av två lägenheter och ett vindsplan. Ett hem där funktionalismens rena och räta linjer möter en spännande motpol av charmigt snett och vint á la loftkänsla. De karakteristiska detaljerna från byggåret är många och omsorgsfullt bevarade; originalinredning i kök och badrum, fiskbensparkett, perspektivfönster med stenbänkar och friliggande bjälkar. Därtill en eldstad av modernare snitt. Ateljén under takkupan på vindsplanet är lägenhetens mest unika inslag och är uppbyggd likt en scen med utsikten som filmduk. Här har det även gjorts förberedelser för att kunna bygga till en takterrass med 360 graders vy över Lund. Uteplatser erbjuds idag på tre balkonger från entréplanet, två i västerläge och en större i öster.

De många rummen och den flexibla planlösningen ger möjlighet att dela upp bostaden i mindre lägenheter igen, som hemmakontor, till tonårsbarn eller till försäljning. Entréplanet har en genomgående takhöjd om 2,7 m och består av fem rum, kök och två badrum. Det övre planet fördelar tre rum, ett badrum och den upphöja ateljén. På denna adress andas det lugn samtidigt som hela stadens centrum nås till fots eller cykel.

Vänligen kontakta mäklaren för visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Lund Väster

Kontakta mäklaren

Joacim Ernstsson

Bjurfors Lund Väster
Mäklare Joacim Ernstsson, Bjurfors Lund Väster
0701-646711