Djuprämmen Kollogården 33

Lesjöfors, Filipstads kommun Se på karta

7 900 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
1 400 m²
Tomtarea
4,1 ha

Fastigheten Rämmen 1:144 ligger på en egen halvö med vatten som omsluter nästan hela fastigheten i en magisk friluftsmiljö. Fastigheten är på drygt 4 hektar. På Fastigheten finns det ett flertal byggnader på totalt ca 1 400 m2. Idag används anläggningen för att bedriva läger och kolloverksamhet på tre olika kollogårdar med ca 50 deltagare på varje kollogård. Förutom detta används även anläggningen för utbildningar, konferenser, bröllop samt övriga event.

Följande hus finns på fastigheten:
Bygget, stora huset ca 774 m2. Bondekapacitet ca 90 bäddar. Åtta duschar, sex toaletter, bastu, stor tvättstuga med torkrum. Stor matsal med intilliggande matveranda, sittplatser ca 75 ute, ca 50 inne. Fullt utrustat restaurangkök med två kylrum, ett frysrum, diskrum, fyra ugnar, stor 4 plattors spis.

Annexet, huset är på ca 241 m2. Boendekapacitet ca 60 bäddar. Fyra duschar, två toaletter, kontor, samlingsrum.

Förutom dessa byggnader finns det även ett vildmarkscamp som är belägen längst ute på udden. Här finns fyra tipitält på ca 45m2. I varje tält kan man bo ca 10–12 personer. Tälten har trägolv, sängar el, dvs glamping standard. Det finns även ett större tipitält på ca 90m2 som används som aktivitetsplats vid dåligt väder. Det finns även ett matsalstält där man kan sitta ca 60 personer.

Det finns även sex st stugor på 20m2 vardera. En av stugorna är en servicestuga med två duschar, två toaletter samt tre tvättmaskiner, tre torktumlare och ett torkskåp. I de andra fem stugorna kan man bo fyra personer i varje stuga, dvs total 20 sängplatser.

Anläggningen kan ta emot ca 180 deltagare samtligt. Det finns ytterliggare boende för ca 60 st ledare. Dvs boende kapacitet för totalt ca 240 personer.

Anläggningen har en djupborrad brunn med hög vattenkapacitet samt ett eget reningsverk. Det finns även en stor avloppsanläggning. Anläggningen har ett fullt utbyggt brandsäkerhetssystem som är godkänt och inspekterat. Anläggningen har ett heltäckande nätverk med trådlös anslutning.

Anläggningen har ett fullt utrustat restaurangkök som har kapacitet att leverera upp till ca 300 frukost, lunch och middag varje dag. Restaurangköket är fullt utrustat och i år investerade det ca 600 000 kr i att byta ut spis, sätta in 4 nya ugnar samt öka kapaciteten för förvaring av frys och kylvaror. I anslutning till restaurangköket finns det en matsal samt en stor matveranda. Total kan ca 110 personer äta samtidigt i matsalen och på matverandan.

På anläggningen finns det en höghöjdsbana, fyra badplatser med bryggor med vattenstudsmattor samt ett hopptorn med waterslide. Det finns även en sjöbastu som är belägen i anslutning till en av badplatserna.
Det finns även en större samlingslokal på ca 240 m2, där man kan ha alla typer av aktiviteter inomhus. I denna lokal finns det en musikstudio, samt förråd med lek och utklädningsmaterial.
Finns även en ytterligare en samlingslokal på ca 35 m2. Det finns även ett stort hajkförråd för allt material som behövs för utflykter och hajk. Det finns även en säkerhetsklassad container för brandfarliga vätskor. Det finns en verkstad med de flesta maskiner och verktyg som behövs för underhållet av anläggningen.
Förutom detta finns det även ett till stort tipitält på ca 90 m2 som kan användas för aktiviteter vid tex dåligt väder.

Anläggningen är beläget vid sjön Djuprämmen som är ca 8 km2 stor. Vid denna sjö finns det ett stort antal hajk och övernattningsplatser. Enklast når man dessa platser genom att paddla. Den bästa hajkplatsen har ca 200 meter lång sandstrand med kvällssol.

Det finns även ett 50 tal kanoter och tre roddbåtar. En motorbåt, två vattenskotrar. Det finns även en beachvolleyplan med samt en stor fotbollsplan, åtta lägerbålsplatser samt olika aktivitetsytor för olika typer av aktiviteter.

Denna anläggning har få begränsningar för att kunna bedriva många olika typer av verksamheter.

Vill man se anläggningen operativt, där ... klicka på "läs mer om bostaden hos mäklaren" för att läsa fortsättningen

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Filipstad

Kontakta mäklaren

Christopher Rubin

Fastighetsbyrån Filipstad
Mäklare Christopher Rubin, Fastighetsbyrån Filipstad
076-947 55 58
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas