Motellvägen 1

Söderåkra, Torsås kommun Se på karta

9 500 000 kr

Bostadstyp
Övrig
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
8 805 m²
Driftkostnad
966 621 kr/år

Fastighet med många möjligheter och på ett bra centralt läge, kustnära, mellan två större regioner!

Här har du chansen att bli ägare till en stor fastighet med många möjligheter och ett bra läge mellan både Kalmar och Karlskrona som är de två större städerna i regionen. Det som gör läget så bra är dessutom närheten till kusten med badmöjligheter och båtliv i Bergkvara. Möre golfklubb ligger på bekvämt promenadavstånd.
För närvarande bedrivs det både hotell, simhall och gym i fastigheten tillsammans med en del andra företag som har verksamhet i det som är företagsdelen. Möjlighet finns också för den som vill att bedriva restaurang då det finns ett fullt utrustat restaurangkök tillsammans med en matsal för upp till 250 sittande gäster. I anslutning till köket finns även bardisk och mindre matsal för lunchsittningar. Antingen har du kökskunskaperna själv eller hyr ut den delen av verksamheten.

Som köpare av fastigheten kan du välja själv vad för typ av verksamhet du vill bedriva, om du ska göra det själv eller hyra ut verksamheten till andra aktörer.
Det finns även vissa utvecklingsmöjligheter finns för dig som vill driva igång ett projekt där du t ex delar upp fastigheten i bostäder för uthyrning eller genom att bilda en bostadsrättsförening med flera lägenheter,

Fastigheten kan idag delas upp i fyra olika verksamheter:

Simhall
I fastigheten finns en fullstor 25 meters bassäng med fyra banor. Omklädningsrum för dam och herr med tillhörande duschar och bastu. Separat relaxavdelning med två bubbelpooler och en ångbastu som kan hyras separat.
Idag finns avtal med kommunen avseende simhallen.
Intäkter från simhall: 1 472 000 kr exkl moms.

Hotell
Hotelldelen av fastigheten drivs idag av nuvarande ägare
Hotellet har totalt 65 rum i olika utföranden (dubbel-, singel-, tre bäddars- och så familjerum). Vissa rum är mindre lägenheter med balkonger eller uteplats. Det är bra beläggning på hotellet och som bäst under högsäsongen som är mellan juni och augusti. Under resterande del av året är det mest långtidsboende för arbetare och vissa korttidsgäster.
Ett allmänt kök för de gäster som vill göra göra i ordning sin egna mat
Konferensavdelning med större konferensrum att nyttja.
Intäkter från hotellet: 1 587 000 kr exkl moms

Företagscenter
Det finns totalt sju kontorsrum där tre av dem idag är uthyrda till olika företag, separat konferens-rum som kan bokas av företagshyresgästerna. Förutom kontorsytorna finns även en större lokal som idag hyrs ut till ett på orten aktivt gym.
Intäkter från företagscenter: 228 220 kr exkl moms

Restaurang
Fullt utrustat restaurangkök med tillhörande matsal för upp till 250 sittande gäster. Bardisk och separat matsal för mindre sittningar såsom luncher.
Restaurangen har endast varit öppen för luncher och afterworks under våren 2021. Idag bedrivs ingen verksamhet i restaurangen.
Intäkter från restaurang: 111 800 kr exkl moms

Total intäkt: 3 399 020 kr
Driftkostnader och underhåll: 1 014 121 kr
Driftnetto: 2 384 899 kr

Ovanpå driftnetto tillkommer eventuella kostnader för lån och personal.

Löpande renoveringar är gjorda men det finns alltid mer att göra. Det finns ett fullt fungerande och övervakat brandlarmsystem som har installerats.
Uppvärmning i hotelldelen sker via direktverkande el. Reception och pool-delen värms upp med värmepumpar. Företagscentret värms även det upp av värmepumpar. Mekanisk ventilation i hela fastigheten.

Finns intresse av att veta mer kring försäljningen och fastigheten är du välkommen att ta kontakt med fastighetsmäklaren!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Kontakta mäklaren

Alexander Midjich

Mäklarhuset Kalmar/Torsås
Mäklare Alexander Midjich, Mäklarhuset Kalmar/Torsås
0703070535
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas