Nyproduktion

Torsängens Trädgårdsstad

2 795 000 kr

Bostadstyp
Radhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
103 m²
Våning
1 av 2, hiss finns ej
Byggår
2021
Avgift
4 347 kr/mån
Driftkostnad
15 360 kr/år
Pris/m²
27 136 kr/m²
Nyproduktion

Torsängen Trädgårdsstad erbjuder ett boende med fina utsikter, och tack vare det gemytliga familjära läget i Hyssna kan du med fördel se fram emot ett naturligt boende i dubbel bemärkelse. Bostadshusen är i trä och tegel med en modern touch kommer smälta väl in i den omgivande naturen. En natur som genom åren fått sätta sin prägel på det växande och trivsamma familjeområdet.

Oavsett storlek på radhuset tillåts du avnjuta fördelarna med att ha den västsvenska landsbygden utanför porten. Detta utan att gå miste om nödvändiga ingredienser i livet såsom skolor, förskolor, mataffärer, träningsmöjligheter och inte minst - trevliga grannar.

Torsängens trädgårdsstad består av totalt nio byggnader som tillsammans ramar in gården - Village Green - och bildar en oas för umgänge. Husen skiljer sig åt något i färgsättning men hålls samman av den de stilrena tegelfasaderna i olika bruna och grå nyanser. Uttrycket är uppdaterad och exklusiv engelsk design där de stora golvstående fönstren ger en modern känsla. Alla bostäderna har egen privat uteplats på baksidan samt även en terrass på entrésidan.

Arkitektens ord om projektet:

Torsängens Trädgårdsstad tar utgångspunkt i det engelska Garden City-begreppet och de kvaliteter som inryms här. Småskalig bebyggelse, branta tak, fin detaljering, en större samlad grönyta - en så kallad Village Green - småskalig trafikplanering och gaturum, omsorgsfull mark och landskapsplanering.

Vi tänker oss att vi murar fasaderna i tegel för att bidra till att utveckla och definiera den centrumbildning som redan finns etablerad i den omedelbara närheten intill vårt projekt. Tegelfasader ansluter väl till vår huvudtanke om att vara en del av Garden City-begreppet.

Lägenheterna har öppna planlösningar och ett behagligt ljus från två eller tre håll. Stort vardagsrum med direkt kontakt med den huvudsakliga uteplatsen. Köket och dess matplats står i förhållande med gatusidan och till en andra något mindre uteplats där. Övre våningen har tre sovrum och ett ljust badrum. Som en möjlig lösning kan även trappan förlängas upp till ett vindsplan (plan 3) där ytterligare rum och bostadsyta kan etableras.

Förråd finns i direkt anslutning till huset och bilen parkeras utanför köksfönstret. Med kort avstånd till Göteborg och Borås blir detta en unik möjlighet att leva och verka i den bästa av båda världarna, eller som engelsmännen säger ”Escape to the Country”.

Läs mer om bostaden
Svensk Fastighetsförmedling Kinna