Riggvägen 10

Saltsjöbaden/Båthöjden, Nacka Se på karta

3 895 000 kr

Bostadstyp
Kedjehus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
114 m²
Tomtarea
224 m²
Byggår
1971
Driftkostnad
40 682 kr/år

Nu ges möjligheten att förvärva detta tilltalande och friköpta kedjehus beläget i familjevänliga Båthöjden. Här erbjuds ett lugnt, naturnära läge med goda förbindelser till Stockholms innerstad och gångavstånd till Saltsjöbadens golfbana.

Från en stillsam gågata når du bostaden som präglas av tidstypisk arkitektur och funktionalitet. Bostaden disponeras på ett plan med stora sociala ytor med stora fönster mot den skyddade atriumården. Trädgården bjuder på en plan gräsmatta och en stor trädäckad altan som fullkomligt badar i sol. Här omgärdas den plana gräsmattan av vackra planteringar som klätterhortensia, vinrankor och stor variation av planteringar i rabatten.

Detta hus är minst sagt välplanerat och utöver stora sällskapsytor finns det fyra rymliga sovrum, fullutrustad badrum och gästtoalett. Tvättstugan är också den fullutrustad med groventré. Till huset hör garage i länga samt förråd om ca 10 kvm.

Området kännetecknas av en familjär och rofylld atmosfär. Nära golfbana, bad, marina, service, kommunikationer och skolor!

Säljaren berättar:
Skäl till att jag trivs i mitt hus.
Min första tanke när jag kom hit var att det liknar ett hus vid medelhavet, lite strängt utåt och helt öppet inåt. För mig var det attraktivt, jag tycker om att vara lite privat. Här kan jag vara helt ostörd, ingen insyn från något håll. Huset har en sorts inomhus/utomhus-känsla, där gränserna flyter, som jag älskar. På sommaren står allting öppet mot trädgården. När jag senare skulle renovera köket fortsatte jag den tanken. Rev bort väggar, öppnade upp. Valde ett handgjort terrakottagolv från Qvesarum Byggnadsvård i Skåne, som gav mig lite av medelhavskänslan, blandat med granit från Argentina.
Man kan göra egentligen vad som helst av de här husen. Inga bärande väggar förutom ytterväggarna. Jag har valt att ha kvar smårummen för då har jag kunnat separera mina olika aktiviteter. Ett rum för kontor, ett rum för gäster och ett hantverksrum där jag suttit och tillverkat mina smycken.

Ett annat skäl till att jag trivts så bra är grannarna. Det finns en bra känsla grannar emellan, vänner men aldrig påträngande. Man hjälper varandra där det behövs. Jag har rest mycket under åren här på Båthöjden och alltid känt mig helt trygg. Snöar det så skottar grannarna, är det varmt vattnar de. Min plankgranne är en äldre tystlåten person, så det är väldigt lugnt, och väldigt tryggt. Det finns en bra grannsamverkan i hela området. Ser någon något konstigt, eller om någon får besök av mindre trovärdiga försäljare så går djungeltrumman direkt.

Det kanske största skälet till att jag en gång började titta på Båthöjden finns nog på andra sidan vägen. Golfbanan och skogen. Alla härliga löparrundor, cykelstigar, skidspår och inte minst golf. Att bo på gångavstånd från klubbhuset och första tee - vilken lyx! Att det sen tar åtta minuter till Slussen bidrog till beslutet att flytta ut från stan.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Nacka