Brännlandsvägen 51

Brännland, Umeå Se på karta

1 695 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 397 m²

Nu säljs en stor tomt mitt i mysiga byn Brännland. Fastigheten har förhandsbesked att bygga en 1,5 plans villa med en byggnadsarea på 120m2 samt garage på 55m2. Det finns en stor blandning av åldrar i byn, som har många barnfamiljer. Skola (Brännlands skola) från FK-5. Lekpark finns närheten. Här finns även fina strövområden och möjlighet till fiske längs Umeälven. BOIF (Brännlandsortens Intresseförening) har stort engagemang för byns invånare.

Anslutning av vatten och avlopp kostar ca 180 000 kr (2020 års taxa).

Fastigheten omfattas inte av någon detaljplan och inte heller av någon områdesbestämmelse. Utanför planlagt område sker en allmän lämplighetsprövning utifrån översiktsplanen och dess fördjupningar. Någon byggrätt finns alltså inte för fastigheten och därför görs en allmän lämplighetsprövning när en bygglovsansökan har kommit in.
I en bygglovsprövning tar man hänsyn till hur området och fastigheten ser ut. Anpassning till volym, proportioner, placering och gestaltning för området och fastigheten är sådant som vägs in i bygglovsprövningen. Det är först under handläggningen som det konkret går att bedöma om en föreslagen åtgärd är genomförbar eller inte.
I handläggning utanför detaljplan så ser man också över om det finns något ”intresse” som kan påverka föreslagen byggnation exempelvis naturområden, infrastrukturreservat, VA-utredning, vad har kommunen för intentioner för området som anges i översiktsplanen etc.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Umeå

Kontakta mäklaren

Jörgen Isacsson

Mäklarringen Umeå
Mäklare Jörgen Isacsson, Mäklarringen Umeå
0705455934