Kåvan - intill Ljusnan

Funäsdalen, Härjedalen Se på karta

575 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
1 292 m²

Välj mellan elva tomter med stor byggrätt för ditt drömhus strax väster om Ljusnan i Kåvan med Funäsdalsberget som fond. Här bygger du ett för dig passande fjällboende med bekvämt avstånd till skidåkning både utför och på längden. Här startar längdåkningen bokstavligen utanför dörren med Nordic Ski systemets välpreparerade längdspår precis utanför tomtgränsen, det är lyx på hög nivå!

Tomterna är belägna ca 100 meter från Ljusnan och 700 meter från Kåvan dalstation med alpin skidåkning på Funäsdalsberget närmast. På samma liftkort ingår ytterligare fem skidområden: Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Tännäskröket och Kappruet.

Berget är verkligen en pärla när det gäller skidåkning. Med en fallhöjd på 300 meter hinner du njuta av många härliga carvingsvängar innan det är dags att ta liften upp igen. Här finns även ett trevligt barnområde för de allra minsta skidåkarna och parken med rails och hopp för de som gillar utmaningar. Härifrån tar du 6-stolsliften till toppen av berget och skidnedfarten ända ner till byn, Funäsdalen på den södra sidan av berget. Med gondolen, mitt i bykärnan tar du dig sen direkt upp till Toppstugan för en fika med milsvid utsikt innan mer skidåkning väntar. Bästa lunchen serveras på Berggatan 8, strax innan vägtunneln på väg ner mot gondolen igen.

Sommartid erbjuder närområdet fina mountainbike-, vandringsleder och bra fiske för att nämna några.

Fastigheterna ligger på den östra sidan av Kåvanvägen med "egen" stickväg till de elva tomterna. Varje tomt har en generös byggrätt om 200 kvm och anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp ingår i priset.

Läs mer hos mäklaren
Lindberget Mäkleri AB