Gummark 1:66

Gummark, Skellefteå kommun Se på karta

250 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
2 500 m²

Bygg ditt drömhus i denna lantliga idyll, ca 15 km från Skellefteå centrum. Den 2500 m² stora tomten är obebyggd idag och är belägen utanför detaljplanerat område. Beviljat förhandsbesked finns för enfamiljshus på ca. 150 m² samt garagebyggnad på ca. 50 m². Bygglov krävs. Se detaljer under "Dokument & Länkar" - Förhandsbesked.

Möjlighet finns att ansöka om anslutning till byns gemensamhetsanläggning för vatten. Egen avloppsanläggning ombesörjs av köpare. El-anslutning kostar från ca 35.500kr (se prislista www.skekraft.se). Anslutning till bredband via fiber är möjligt, kontakta Skellefteå Kraft för offert. Bygglovsansökan och avloppslösning prövas i samråd med Skellefteå Kommun enligt gällande rutiner.

Åk gärna förbi tomten på egen hand, skylt finns på plats. Kontakta oss för mer information och för intresseanmälan!
______________________________________________________________________________________________
OMRÅDESBESKRVNING
Tomten ligger längs med väg 813 i den natursköna byn Gummark belägen cirka 15 km sydväst om Skellefteå (ca 15min med bil). Vid den närliggande sjön Gummarksträsket finns en badplats och ytterligare en badplats hittar du vid sjön Hemvattnet.

Gummark är sinnebilden av en lantlig idyll, med betande hästar, vackra gårdar, öppna fält och mysiga skogar att upptäcka. Jakten och fisket är bra i området och möjlighet finns att ansöka om medlemskap i lokala jaktlaget. Fiskekort går att köpa via Skellefteå södra fiskevårdsområde till låg kostnad och bara i närområdet finns 12 sjöar och tjärnar att fiska i.

Det är en gammal bygd med anor från medeltiden, men också en populär inflyttningsby där ett flertal nybyggda villor uppförts på senare tid. Byn har en egen skola (F-6), förskola, ett antal småföretagare, ett kulturhus samt ett ridhus. För den med en aktiv livsstil finns elljusspår, tennisplan och trevliga promenadstigar. I byn finns även en rekonstruktion av spånhyvel och skvaltkvarn samt smedja, med anor från 17-1800-talet.

Läs mer hos mäklaren
Marklund Mäkleri - Lantliga lägen -

Kontakta mäklaren

Ann-Helén Marklund

Marklund Mäkleri - Lantliga lägen -
Mäklare Ann-Helén Marklund, Marklund Mäkleri - Lantliga lägen -
+46701771147