Kronekull

Ludvigsborg, Hörby Se på karta

569 000 kr

449 000 kr +27%
Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
606 m²

Nu finns möjligheten att köpa första etappens tomter i ett attraktivt område i Ludvigsborg i direkt anslutning till Fulltofta Naturreservat och Skånes största strövområde. Här finns tillgång till ett rikt friluftsliv med mängder av natur- kultur- och sportaktiviteter samtidigt som det är på pendelavstånd till Lund, Malmö, Hässleholm och Kristianstad.
Det drygt 70.000 kvm stora området är detaljplanerat och projekterat för totalt 50-60 tomter. Tomtstorlek från ca 500kvm till ca 1000kvm med stora möjligheter till individuella val vad gäller läge och storlek på tomt samt utformning på hus.
I ett tidigare skede användes marken till jordgubbsodling så därför har matargatan in i området fått namnet Jordgubbsvägen och de inre gatorna är alla uppkallade efter olika jordgubbssorter; Sonatavägen, Zefyrvägen, Daniavägen, Pegasusvägen och Malwinavägen.
Inledningsvis kan det kanske vara svårt att föreställa sig hur området kommer se ut när det är färdigutvecklat. Visionen är ett välkomnande, levande område med blandad bebyggelse, svängda gator och mjuka, organiska former. Hela 28% av området kommer bestå av grönytor med möjlighet till gemensamma aktiviteter för boende i området som t ex lekplatser, boulebanor, cykelvägar m m. Två vackra dammar finns redan etablerade och en tredje är under planering. Via en framtida samfällighetsförening kommer möjlighet vara, att finnas med och påverka utformningen av dessa ytor och även utvecklingen av området.
De första 10 tomterna är nu till salu. Kontakta oss gärna för en intresseanmälan och för en personlig visning på plats för att ni skall få en tydlig bild av allt vad området har att erbjuda. Välkommen till jordgubbslandet!

Fakta
Detaljplanen tillåter 1- eller 1,5-planshus med max byggnadshöjd på 4m samt max 160kvm BTA (Bruttoarea).
Vatten och avlopp, dagvatten, el och fiber är framdraget till alla tomter.
Anläggningsavgifter VA ingår i tomtpriset förutom Bostadsenhetsavgiften som erläggs i efterhand när bygglov beviljats.
Anslutningsavgift för el och fiber tillkommer.

Närområde
Ludvigsborg är ett drömläge för er som vill bo i ett lugnt och tryggt område. Härifrån har ni alltid nära till naturupplevelser och aktiviteter. Tomterna ligger i direkt anslutning till Skånes största strövområde med vandringsleder, ridning och cykling. Ringsjön med tillgång till fiske och bad finns på cykelavstånd.

Service & Skola
I Ludvigsborg finns det en matbutik, förskola och friskola med årskurserna F-9 cirka 300 m från tomt området.

I både Höör och Hörby finns en mängd butiker, fackhandel och systembolag.
Här finner man även ett rikt föreningsliv med klubbar inom bland annat fotboll, friidrott, golf och ridning. I Hörby hittar man också bibliotek, bio, teater och museum.

Kommunikation
Ludvigsborg ligger vid Riksväg 13 mellan Höör och Hörby. Busshållplats "Kronekull" finns i direkt anslutning till området med förbindelse till Höör, 7 km, och Hörby, 5 km.

I Höör finns pendelparkering för tåg till Lund, Malmö, Köpenhamn, Kristianstad och Hässleholm. Med bil når du snabbt olika städer i Skåne; Lund 40km/34min, Malmö C 57km/42min. Kastrup flygplats 89km/60min, Kristianstad 50km/39min, Hässleholm 39km/34min. Helsingborg 80km/65min. Det finns dessutom många cykelvägar inom kommunen.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Mellanskåne