Kommande

Hässleberga 608

Assartorp, Lunds kommun Se på karta

7 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
424 m²
Biarea
191 m²
Tomtarea
2 206 m²
Byggår
1922
Driftkostnad
48 800 kr/år
Kommande

BUDGIVNING PÅGÅR!

Nu finns chansen att ta över ett unikt kulturarv! I natursköna omgivningar mellan Genarp och Klågerup ligger en pampig rödteglad villa som fram till 1968 tjänstgjorde som skola för bygdens barn. Historian tar sin början redan 1838 då ägarna till närliggande Assartorps säteri skänkte en bit mark med tillhörande byggnad ”att för alla tider användas som allmän skolinrättning”. 1922 byggdes ett nytt skolhus bredvid det gamla och det är detta hus som nu hundra år senare kan bli ert att förvalta.

Det har hänt en del sedan byggåret och den tidigare skolan är nu ett modernt hem för familjen med minst sagt generösa levnadsytor där varje rum berättar en historia. Hur dessa ytor nyttjas bäst är upp till er, här finns möjlighet att skapa något unikt för just era behov och endast fantasin sätter gränserna!

Atmosfären är magisk i de två gamla skolsalarna med imponerande rymd, slående takhöjd och härligt ljusflöde från höga vackra spröjsade fönster. De två våningsplanen har båda en runtgående planlösning med flexibel disponeringen av de olika rummen. Utsikten från ovanvåningen över det kuperade landskapet går inte att se sig mätt på, den är verkligen otroligt fin! Därtill finns en nyrenoverad vindsvåning med charmiga takbjälkar och ett mysigt krypin som säkert blir barnens favoritplats.

Tomten är stor med en härlig trädgård i söderläge på husets baksida. Här växer flertalet äppelträd som samsas med rosor, lavendel och vintergrön fägring i form av thujor och rhododendron. På gårdsplanen framför huset tronar en ståtlig lind som tillsammans med välväxta björkar längs uppfarten skapar insynsskydd mot vägen.

Även om huset är färdigt att flytta in och bo i så finns det utrymme för förändring om ni sitter på idéer ni vill förverkliga. Kanske drömmer ni om att ha ett generationsboende eller någon slags verksamhet? Läget är fördelaktigt intill landsvägen med närhet till vacker natur samtidigt som både Staffanstorp och Svedala med mataffärer och service nås på ungefär en kvart. Dessutom är det endast ca 7 minuter till Malmö Airport härifrån.

Välkomna till en plats att drömma sig bort på och ett hem att riktigt leva i!

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Sandra Kalamar

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Sandra  Kalamar, Erik Olsson Fastighetsförmedling
076-608 67 29

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.