Skyttegatan 1

Centrum Örebro, Örebro kommun Se på karta

14 000 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
340 m²
Biarea
222 m²
Tomtarea
1 008 m²
Byggår
1939
Driftkostnad
101 100 kr/år
Antal besök
2 057

Med ett unikt läge i hjärtat av Örebros grönskande Stadspark finner ni denna tjusiga uppenbarelse i modern Bauhausstil. Villan är attraktivt belägen och vacker att beskåda som en del av vårt arkitektoniska arv. Underbar trädgård som planerats utifrån byggnadens gestaltning men även med hänsyn till Stadsparkens omedelbara närhet. I parken kan man året runt njuta av växtlighetens skiften, de otaliga magnoliaträdens blomningar, rosenträdgården och örtlundarna. Granne med Wadköpings historiska kvarter och med Svartån inom synhåll är det svårt att hitta ett mer centralt och stilla läge. Öster är en populär lugn kvartersstad med bibehållna stildrag. En av Örebros mest attraktiva stadsdelar. Området är omtyckt för sitt lugn och charmiga atmosfär. Här känner man historiens vingslag genom byggnadernas olika tidstypiska detaljer.
Mot Öster har man vacker utsikt mot damm och Wadköpings vackra fasader som fond.

Villans karaktär är funkis och ritad i den omtyckta Bauhausstilen. Bostaden genomsyras av funkisens strama karaktär. Stora fönsterpartier hälsar den grönskande omgivningen välkommen in i bostadsytan. Villan är unik i sin design och ger en rymlig och öppen känsla som är svår att hitta någon annanstans. Fönstren har placerats så att största möjliga ljusinfall uppnås. Generösa sociala ytor i alla tre plan. Volymöst kök med oändliga utvecklingsmöjligheter. Två badrum en suite. Bibliotek och klädvårdsrum, tre eldstäder och en separat lägenhet som kan hyras ut med två rum och badrum. Detta är några av attributen i denna drömfastighet.

Entré med stensatt veranda mot väster. Generös välkomnande hall med separat kapprum, vacker tidsenligt marmorgolv och gäst wc. Sällskapsrum i anslutning till entrén med en härlig spatiös yta. Här finns stora funkisfönster mot trädgården och en vacker eldstad. Bibliotek med en rogivande utsikt mot stadsparken, kan även användas som sovrum eller kontor.
Matsal med en härlig rymd, två pardörrar leder ut till en stensatt terrass med utsikt mot den intilliggande dammen och fina grönområden. Köket ligger i anslutning till matsalen och är väl tilltaget i storlek. Köket har en avdelning för matplats och en stor del för arbetsyta med bra förvaringsmöjligheter. Köket är renoverat i charmig allmogestil. Pampig gjutjärnsspis som kan användas både med el och gasol mitt i köket på en lättillgänglig köksö. Underbar utsikt mot omgivningarna i Stadsparken från köksbänken genom ett vackert spröjsat fönster. Äldre vitvaror.
Köksentré och nedgång till källaren.

Via en vacker trapp i entrén når man övervåningen. På detta plan finns fyra rymliga sovrum. Tre av sovrummen har badrum en suite. Trevligt allrum i hjärtat av övervåningen med en stor öppenspis klädd i röd marmor. Rymlig loggia för umgänge eller en avkopplande stund i kvällssolen. Två badrum i äldre skick, varav ett har badkar och bidé och en vacker äldre stil, det andra badrummet är belägen mellan två av sovrummen och innehåller en duschkabin. Praktiskt inredd klädkammare i liten hall. Ett av sovrummen har använts som klädvårdsrum, och är inredd med skåp för förvaring och bänkar för klädeshantering.

Källaren är enorm och här finns otroliga möjligheter och förvaringsytor. Flertalet förråd samt stort sällskapsrum med biljardbord, rummet är i äldre skick och här föreligger renoveringsbehov. Pannrum med fjärrvärme. Relaxrum med bastu och dusch, äldre skick. Tvättstuga med intilliggande torkrum. Utrymme som kan användas som vinkällare. Ingång till garage.
Extra läg

Läs mer hos mäklaren
Bostadsfoto: Elina Wilnerzon, Husfoto
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Carin Liedström

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Carin Liedström, Erik Olsson Fastighetsförmedling
073-233 01 24