Rännelanda skola 6

Rännelanda, Färgelanda kommun Se på karta

1 750 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
230 m²
Biarea
430 m²
Tomtarea
7 002 m²
Byggår
1954

Nu finns möjlighet att förvärva en stor fastighet med en lägenhet om 223 m² boyta och drygt 400 m² övriga ytor, samt en tomt om hela 7002 m².
Efter att lägenheten kom till och fastigheten omtaxerats till typkod 223 är fastigheten befriad från fastighetsavgift/-skatt i 15 år från 2021!
Byggnaden inrymmer 10 rum med fönster (inkluderat de två större rummen i botten-/källarplan), gott om toaletter samt badrum med dusch till nuvarande lägenhet och dusch i källare.

Här finns möjlighet att bedriva många verksamheter, eller kanske ställa om och anpassa till ett flyktingboende som det är sådan brist på nu.
Det är också praktiskt för den egna företagaren som vill bo i anslutning till sin verksamhet i och med den stora lägenheten på våning två med en takhöjd om ca 3 m.
Har man inte behov av hela fastigheten kan man få inkomst genom att hyra ut delar av fastigheten.
Allra senast (innan försäljning till nuvarande ägare) bedrevs här mejeritillverkning av ett börsnoterat företag, och de hade även kontor och försäljning i lokalerna, men möjligheterna är som nämnts många.

Läget är strategiskt – inom ca 5 mil når man flera större orter som bland annat: Uddevalla, Vänersborg, Bengtsfors, Mellerud och Munkedal. Inom ungefär samma radie når man västkusten och Norge. Till Trollhättan är det lite drygt 6 mil och till Göteborg är det inte mera än ca 13 mil. Invändig renovering behövs.

Byggnaden är gedigen och uppfördes i början/mitten på 50-talet och då som skolbyggnad. En värmeisolerad tillbyggnad om drygt 70 m² gjordes 2012 (tidigare varumottagning), som exempelvis kan fungera utmärkt som ett stort garage. Nuvarande ägare har under sitt ägande genomfört stora renoverings-/förbättringsarbeten, varav det senaste är badrum i boendeenheten samt installation av dörr med brandcell till densamma (för att få boendeenheten godkänd ur brandsynpunkt). År 2018 installerades nya treglasfönster (ytterglas är ett säkerhetsfönster), två nya dörrar och ny bergvärmeanläggning (16 Kilowatts NIBE bergvärmepump + 2x200 m energibrunnar). Under 2017 byttes yttertak på huvudbyggnaden (förutom den nyare tillbyggnaden), värmesystemet renoverades dels byttes ut och nytt expansionskärl installerades. Invändig renovering har inte påbörjats ännu på grund av pandemin.

Fiber är framdragen till byggnaden men ej inkopplad. Halva installationskostnaden (11 495 kr har betalts av fgh. ägare).
Slutbetalning om 11 495 kr skall göras när installationen är klar (denna kostnad får tas av köpare om inte installationen är gjord innan köpet).
Säljare har idag ett fördelaktigt elabonnemang och elleverantören har skriftligen intygat att en ny ägare kan ta över avtalet (ett villkor för detta är dock att elleverantören godkänner den nya ägaren som ny kund. För en köpare där övertagandet av elavtalet är viktigt, bör därför kontrollera detta).

Efter godkänt bygglov och påföljande slutbesked från Färgelanda kommun rörande boendeenheten samt beslut från Skatteverket 2021-06-11, så har fastigheten omtaxerats till taxeringsenhet 223 (Småhusenhet, bostadsbyggnad med lokaler). Innan omtaxeringen fördelades byggnaden på två våningar (i etage), i bottenplan låg den tidigare produktionslokalen om ca 190 m². Plan två (ligger i etage) bestod av tidigare lager, ca 270 m², och en kontorsdel om 99 m² – totalt 559 m². Detta alltså enligt tidigare taxeringsinformation. Därtill kommer den tidigare varumottagningen om drygt 70 m² samt pannrum/förråd om ca 30 m², så totalt ca 660 m².
Har en köpare planer på att bygga om till flera lägenheter, får bygglov sökas för detta.

Fastigheten säljs vakant/tomställd, så här får den nya ägaren fritt disponera fastigheten för sina behov och idéer.
Fastigheten är förbesiktigad och intresserad får ta del av besiktningsprotokollet i samband med visningen.

Varmt välkomna att boka visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Vänersborg

Kontakta mäklaren

Bo-Göran Kling

Mäklarhuset Vänersborg
Mäklare Bo-Göran Kling, Mäklarhuset Vänersborg
0768652552
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas