Heds prästgård

Heds socken, Skinnskattebergs kommun Se på karta

5 750 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
11 rum
Boarea
385 m²
Biarea
50 m²
Tomtarea
10 213 m²
Byggår
1797
Driftkostnad
55 718 kr/år

Välkommen till anrika Heds prästgård, beläget i Heds socken utanför Kolsva, Köping i Skinnskattebergs kommun!

I Heds socken ligger Heds prästgård inbäddad i skyddande grönska och med den historiska miljön bevarad. Omgivningarna runt Hed har varit ett säte för herrgårdsfolk och brukspatroner och erbjuder en genuin kulturmiljö där vattnet och dess forsar fortfarande kan beskådas.

Här finner vi ett bostadshus i en underbar gårdsmiljö uppfört år 1797 med en perfekt hanterbar boarea på 385 kvm som inhyser 11 rum och kök, med många väl tilltagna sällskapsytor för fest och socialt umgänge. Källarvåningen är inredd till vinkällare och har en egen kamin. Bostadshuset har genomgående renoverats i stil med vad som förväntas av byggnaden och dess byggnadsår.

Bostadshuset omgärdas av två flyglar där man tidigare har bedrivit en synnerligen uppskattad café och antikverksamhet i tidstypiska lokaler, men med moderna funktionaliteter. Cafét är bevarat och väl inarbetat färdigt att tas i bruk igen för den som önskar. Alldeles intill prästgården ligger Heds kyrka som är populär för att hålla bröllop i.

Från Hed tar det ungefär 20 minuter att köra bil till Köping, 40 minuter till Västerås och ungefär 2 timmars bilkörning till Stockholm. Utmärkta bussförbindelser finns på gångavstånd från prästgården, Köping har både järnvägsstation och småbåtshamn i Mälaren.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Köping

Kontakta mäklaren

Jeanette Nyqvist

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Köping
Mäklare Jeanette Nyqvist, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Köping
070-249 11 92